Startskuddet for Mobile World Congress gikk av for noen timer siden, og de fleste mobilprodusentene er på plass med nyhetene sine. Vi har nå fått noen minutter sammen med Huaweis nye flaggskip: Ascend P2.
LES OGSÅ: Huawei har lansert ny toppmodell
Kort fortalt om Ascend P2
Ascend P2 har fått en stor, høyoppløst skjerm.
Ascend P2 er Huaweis toppmodell i år, og har fått spesifikasjoner som passer til rollen. Den har fått en romslig skjerm på 4,7 tommer, og med en oppløsning på 1280 x 720 piksler er den også høyoppløst. Det er riktignok ikke like mye som 1080p-skjermene i Sony Xperia V eller HTC One, men med en pikseltetthet på 316 ppi får du likevel et sylskarpt bilde.
Den har også fått festlig maskinvare, i form av Huaweis egenproduserte systembrikke K3V2, kombinert med LTE-brikken V7R1, som støtter internetthastigheter på opp til 150 Mbps.
Designmessig minner den farlig mye om Ascend D2. Også P2 er laget i plast, veier overraskende lite og har et enkelt og stilrent utseende. Foran skjermen finner du Cornings Gorilla Glass 2, noe som betyr at den er ripesikker.
P2 er tynn og lett.
Funker det?
Vi sitter igjen med et positivt inntrykk av Ascend P2 etter den korte tiden vi har hatt sammen med telefonen. Den har en fin og solid design, ligger godt i hånden og er lekende lett.
Den oppfører seg tilsynelatende også lynraskt, basert på responsen i menyer og forhåndsinstallerte apper. Vi lastet ellers ned ytelsesmålingene AnTuTu og Quadrant, og fikk respektable poengsummer i begge to.
Huawei har denne gangen tatt steget helt over til sitt eget menysystem, Emotion UI. Dette preger hele telefonen, og har et par unike løsninger i forhold til andre Android-alternativer.
En av de mest oppsiktsvekkende løsningene er at Huawei har fjernet den vanlige hovedmenyen (app-listen) og heller plassert alle mapper og snarveier på startskjermene. Helt hva som er poenget med dette skjønner vi ikke - men det er altså samme løsning som på iPhone.
Alle mapper og snarveier befinner seg nå på startskjermen, akkurat som på iPhone.
Huawei satser ikke bare på kraftigere maskinvare og bedre skjermer enn før - de er også opptatt av lydkvalitet ved musikkspilling. Testmodellen vi fikk prøve var koblet til et habilt hodesett, og greide levere svært fyldig og god lyd.
Telefonen har ellers et kamera som tar stillbilder i 13 megapikslers oppløsning og filmer i 1080p. Vi fikk ikke overført noen bilder til PCen vår, og kan dermed ikke si noe fornuftig om kvaliteten, utover at det så bra ut på skjermen. Vi konstaterer også at kameraet tar bilder forholdsvis kjapt.
Noe som for mange vil være et høydepunkt med Ascend P2, er batteriet. Dette har en kapasitet på hele 2420 mAh, og burde dermed holde hele dagen og vel så det.
Blir det bra?
Vi har ikke mye negativt å si om Ascend P2, som har fine spesifikasjoner, er rask og enkel i bruk. Det er imidlertid heller ikke slik at vi er videre imponert, da vi har prøvd et lass telefoner med like gode - eller bedre - spesifikasjoner.
Det betyr slett ikke at den ikke blir noen suksess. Huawei sterkeste kort er som alltid prisen, og med en veiledende prislapp på rundt 400 euro, tilsvarende drøyt 3000 kroner, ligger den under konkurrerende modeller med tilsvarende spesifikasjoner.
Det er også viktig at den - i motsetning til Ascend D2 - kommer seg på markedet i rimelig tid. Ifølge Huawei burde du kunne plukke opp et eksemplar i slutten av andre kvartal i år.
Vi kommer tilbake med en full test av telefonen når det nærmer seg.