MOBIL

Lyntest: LG Optimus 3D

LG viser muskler med verdens første 3D-telefon.

16. feb. 2011 - 16:31

Vi har tilbrakt en hel del tid med LGs nye toppmodell, Optimus 3D, og vi kan nok en gang melde at vi er imponert. 

Hva gjør Optimus 3D spesiell?

For å begynne med det mest åpenbare: Dette er mobiltelefon med 3D-skjerm og 3D-kamera. Det har vi ikke sett tidligere.

Den er også den første telefonen som tar i bruk Texas Instruments systembrikke OMAP4430. Denne er i likhet med Nvidias Tegra 2 (ja, LG var først til å ta i bruk denne også, med Optimus 2X) basert på ARMs Cortex A9 MPCore, som kort fortalt betyr doble prosessorer, i tillegg til dedikert grafikkmaskinvare. 

I tillegg har du doble minnekanaler, noe som kort fortalt betyr at prosessorene ikke bare kan jobbe side om side, men også forsyne seg av forskjellige minnebanker. På godt norsk betyr dette at du kan kjøre massevis av oppgaver uten at telefonen blir treg.



DOBBELKAMERA: To kameralinser sørger for at du kan filme og ta bilder i 3D.

Hvor mye RAM har Optimus 3D?

Vi kjører faktisk et eget punkt på dette, for her har både vi og andre vært forvirret. LG selv oppgir nemlig at den har 4 Gb, noe vi først tolket som en skrivefeil, men sannheten er at dette er riktig. 4 Gigabit (må ikke forveksles med 4 GB) tilsvarer 512 MB RAM.



STOR: 4,3 tommers skjerm og masse flott maskinvare tar plass. iPhone 4 har sjelden virket så liten.

Funker det?

Ja, dette er lovende. Her har du faktisk videoer og menyer i 3D, og ikoner, mennesker og annet rusk flyr ut av skjermen. Da vi var borte på LGs stand for å sjekke ut telefonen nærmere fikk vi demonstrert en video av et fallskjermhopp. Og det var temmelig drøye saker.



3D: LG Optimus 3D er verdens første mobil med 3D-skjerm, og du trenger ikke briller. 

Samtidig er det ikke til å skyve under en stol at 3D er slitsomt å se på i lengden - det er en grunn til at Avatar & co har lange sekvenser i 2D for å ikke gi publikum hodepine. Fulle 3D-menyer og langvarig 3D-spilling blir rett og slett litt for mye.



IKKE BARE 3D: Det er ikke meningen at du skal vise alt i 3D - det ville blitt litt vel slitsomt.

Men nå er det heller ikke slik at det er meningen at du skal gjøre alt i 3D. Telefonen har en egen 3D-knapp som aktiverer tredimensjonale menyer, og du har også egne mapper for diverse tredimensjonalt innhold.



HDMI 1.4: Telefonen kan kobles til en 3D-TV, slik at du kan vise 3D-videoene du har filmet i full størrelse.

Det mest interessante her er nok muligheten til å produsere tredimensjonale bilder og videoer i ferien, i familieselskapet eller andre begivenheter - og ikke minst å vise dette på en 3D-TV gjennom HDMI 1.4-utgangen som står i telefonen.

Tøft er det uansett. 


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Bra skjerm og god respons

Skjermen i telefonen har en størrelse på 4,3 tommer og en oppløsning på 800 x 480 punkter, og bildekvaliteten er god både når du ser på bilder og video og når du spiller spill.

Responsen i menyer, ved oppstart av programmer og annet er jevnt over god. Eksemplaret vi har fått låne henger seg litt her og der - men dette er snakk om et svært tidlig demoprodukt, så dette vil nok ikke være tilfelle på den endelige versjonen.



Da vi var borte hos LG traff vi på Andrew Constable, en hyggelig kar som mer enn gjerne tok utfordringen da vi ba om en oppsummering av Optimus 3D på 30 sekunder: 



Andrew Constable i LG gir deg Optimus 3D på 30 sekunder (ok, litt lenger).

Blir det bra?

Optimus 3D er utvilsomt et interessant produkt, og når vi får demonstrert en mobiltelefon som viser 3D-innhold innser man hvor langt utviklingen er kommet. Om 3D-innhold på mobilen blir en suksess eller ei er det ingen som vet, men imponerende saker, det er det.

Telefonen byr på mye mer enn 3D. Her får du rå maskinvare og et apparat som burde kunne kjøre det meste av programmer og multimedieinnhold uten problemer.

LG ble tidligere i år først i verden med å ta i bruk doble prosessorer, da de kjørte Nvidias Tegra 2-systembrikke i Optimus 2X. I Optimus 3D har produsenten gått for en annen systembrikke: OMAP4430 fra Texas Instruments, og er nok en gang først med å få på plass hittil ubrukt maskinvare i en mobiltelefon.

LG har sagt rett ut at de skal ligge helt foran på utviklingsfronten, og med telefoner som Optimus 3D beviser selskapet at det er mer enn store ord.

Som nevnt er telefonen vi har brukt i dag et uferdig produkt, så vi gleder oss til å få den endelige versjonen i hendene til våren, og til å gi deg en full test av godsakene.

Prisen vil forøvrig lande på rett rundt 5500 kroner når telefonen kommer i butikkene.

Les også:

Lyntest av Samsung Galaxy S2 >>

Lyntest av Sony Ericsson Xperia play >>

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.