Nokia åpnet Mobile World Congress med å lansere to nye Lumia-telefoner: Lumia 520 og Lumia 720. Vi har sett nærmere på sistnevnte.
Kort fortalt om Lumia 720
Lumia 720 minner ikke rent lite om sin mer avanserte storebror, Lumia 920.
Med en prislapp på drøyt 250 euro hører Lumia 720 hjemme i nedre del av mellomsegmentet rent prismessig, samtidig som den har beholdt mye av funksjonaliteten du får i dyrere Windows-modeller som 820 og 920.
Som du ser på bildene kan 720 utseendemessig best beskrives som en noe krympet Lumia 920. Den har den samme formen, leveres i de samme fargene og er bygget i det samme polykarbonat-materialet.
Dekselet er utskiftbart.
Funker det?
Lumia 720 har ikke fått den samme maskinvarekraften som sine storesøstre, og du må nøye deg med en Snapdragon S4-prosessor på 1 Ghz, kombinert med 512 MB arbeidsminne (RAM).
Nå er det heldigvis slik at Windows Phone 8 ikke krever muskler i bøtter og spann for å kjøre glatt, og vi opplever telefonen som responsiv og grei å ha med å gjøre.
Produsentene har ikke frie tøyler til å gjøre som de vil med Windows Phone 8-plattformen, noe som er årsaken til at alle sammen har klin likt menysystem. Det vil si at du får en startskjerm med fliser, kombinert med en app-liste. Har du brukt Windows Phone før, kjenner du deg straks igjen her, med andre ord.
LES MER: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8
Nettleseren er responsiv.
Skjermen har en størrelse på 4,3 tommer og kjører ut en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette gir en pikseltetthet på 217 PPI, noe som ikke er imponerende i disse 1080p-dager, men vi synes likevel bildekvaliteten blir ganske så bra, med friske farger. Skjermen er også responsiv.
Minnekapasiteten er heller ikke den høyeste - 8 GB. Men at du kan bruke minnekort med kapasiteter på opp til 64 GB veier i stor grad opp for dette.
Kameraet i telefonen har fått Carl Zeiss-optikk, og tar bilder i en oppløsning på opp til 6,7 megapiksler. Mer interessant er det at blenderverdien går helt opp til f/1.9, noe som betyr at du slipper inn veldig mye lys når du tar bilder.
Dette betyr i praksis at det er lettere å få gode resultater når du tar bilder innendørs og andre steder med dårlig belysning, og ut fra resultatene vi fikk på skjermen fungerer dette veldig bra her.
Skjermen er ikke høyoppløst, men holder bra kvalitet likevel.
Kameraet er ikke det eneste høydepunktet med Lumia 720. Byggekvaliteten er for eksempel svært bra, og ting kjennes like solid her som på den vesentlig mye dyrere Lumia 920. Materialene er de samme, noe som betyr at dekselet er bygget i polykarbonat, mens skjermen er dekket av Gorilla Glass.
Du får for øvrig kjøpt deksler med integrert trådløs lading til telefonen, om du interesserer deg for slikt.
Taster for kamera og volum er plassert på høyresiden.
Blir det bra?
Med tanke på at dette er en telefon til 2900 kroner sliter vi med å finne noe stygt å si om Lumia 720. Nå har vi riktignok ikke hatt tid til å gå den veldig nøye etter i sømmene, men den oppfører seg tilsynelatende eksemplarisk, har et bra kamera og knall byggekvalitet.
Poenget med Lumia 720 og lillebror 520 er ikke å ryste markedet med noe helt nytt, men å få på plass alternativer i alle prisklasser. Og med prisen i bakhodet vil nok de fleste leve fint med at du ikke får HD-oppløsning, LTE eller den kraftigste prosessoren.