Kanskje kan du forlate elektrisk motstand og påfølgende konduktiv varmestrøm til fordel for induksjon?
Platetopper basert på induksjon begynner å bli populært.
I stedet for at varmen skal behøve å gå den lange veien fra en motstandsspiral, via glass eller jern, til kokekaret før det endelig når frem til maten du venter så intenst på, så er det en bedre idé om all energien blir til varme direkte i kokekarets bunn.
I en induksjonstopp genereres en virvelstrøm direkte bunnen i kokekaret, forutsatt at det er av jern eller stål. Det er mye raskere, faktisk enda raskere enn gass, og like fintfølende. Du sparer strøm også, og toppen blir på langt nær så varm når den slipper å lede varme.
Hvis du fremdeles er tvilende, har Bosch spesialmodellen PIF 645ENN til rundt 10.000 kroner for slike som deg, der bare to av sonene er basert på induksjon, mens de to siste er tradisjonelle.
Det gjør at du fortsatt kan beholde de gamle aluminiumskasserollene.
Som en bonus til de ekstra sultne og utålmodige, kan en induksjonssone hente 50 prosent mer effekt når den andre ikke brukes.