Mesta lavest i Sogn og Fjordane

Tre enteprenører vil påta seg ansvar for riving og oppsetting av stålrekkverk i Sogn og Fjordane i år og neste år. Det laveste anbudet er gitt av Mesta, som vil ha 18,361 millioner kroner.

Dette er Vik CC4-W3 - rekkverk med stålskinne montert på stolper med sigmaprofil. Slike rekkverk blir det trolig montert mange av i Sogn og Fjordane i år og neste år.
Dette er Vik CC4-W3 - rekkverk med stålskinne montert på stolper med sigmaprofil. Slike rekkverk blir det trolig montert mange av i Sogn og Fjordane i år og neste år. Illustrasjonsfoto: Vik Ørsta
Anders Haakonsen
20. mai 2016 - 08:07

De andre anbyderne er Arvid Gjerden (20,380 mill.) og CC4 Montasje (20,608 mill.).

Arbeidet består i å fjerne stålrekkverk på riks- og fylkesveger som er modent for utskifting, og erstatte det med nytt. Noen steder skal det monteres rekkverk der det ikke er noe i dag. Til sammen blir det ca. 40 km.

Alle rekkverk skal ha skinner av stål. For det meste blir det også stolper av stål, men det blir satt opp noen trestolper.

- Trestolpene er litt billigere enn stålstolpene, men de holder ikke like lenge og de tåler ikke like mye, sier byggeleder Jan Bremer Remø i Region vest.

- Hvorfor bruker dere trestolper i det hele tatt?

- Vi bruker trestolper i grove masser langs elver. Utstyret som brukes til å bore hull for stolpene, er tilpasset trestolper med et rundt tverrsnitt. Stålstolpene har sigmaprofil. Langs elvene kan massene som brukes til å fylle hulrommene mellom borhullene og stålstopene, bli skylt ut, sier Bremer Remø.

Arbeidet skal påbegynnes når kontrakten er underskrevet, og skal holde på til 1. november neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.