MOBIL

Miniguide: Unngå strandfellene

Dersom du for eksempel nettopp har blakket deg på en Galaxy S, bør du lese denne guiden.

25. juni 2010 - 15:02

Når det er tørt og varmt ute, er det lett å tenke at mobiltelefonen ligger tryggere enn ellers i året. Men dette stemmer ikke - tvert imot kan sommeren ta knekken på mobilen din like effektivt som en stygg vinter.

Og det er ikke bare opplagte feller som lurer i finværet. Alle vet at du selvsagt ikke skal bade med mobiltelefonen i lommen på shortsen, og de fleste vet nok også at det ikke er veldig smart å la den ligge i sanden. Men det er særlig to punkter mange ikke tenker på, som fort tar livet av den nye mobilen din:

1. Vinden er lunefull

Det færre vet, er at vinden kan gi mobilen din nådestøtet. Om du befinner deg i nærheten av sjøen, er luften full av sand- og saltvannspartikler som kan trenge inn i USB-spor, høyttaler, mikrofon eller andre åpninger i telefonen. Selv ørsmå mengder saltvann kan gjøre stor skade om det kommer i kontakt med elektronikken.

2. Bilen din er en stekeovn

Når du ankommer stranden i 9-tiden om morgenen, er det sjelden drepende varmt ute, og du har kanskje også kjørt med vinduene åpne eller brukt air condition. Det du må huske på er at den svalheten i bilen din kun er en illusjon. Fire timer senere er innetemperaturen i kjøretøyet ditt mellom 50 og 60 grader. Og da smelter faktisk ting og tang inne i mobilen.

Hvordan sikre seg?

Informasjonssjef i Elektronikkbransjen, gir deg sitt beste tips for å beskytte mobiltelefonen på stranda:

- Den beste beskyttelsen er en god veske. Det er et stort utvalg av vesker i bransjeforretningene, og der får du også råd om valg av produkt. Vesken beskytter ikke bare mot saltvann og sand. Den hindrer også skader ved støt og andre mekaniske påkjenninger, sier Andersen.

Du trenger ikke nødvendigvis en spesialtilpasset mobilveske. Det viktigste er at telefonen ikke ligger fritt til for sand og saltvann. En solid bag kan også gjøre jobben. Da må du imidlertid ha i bakhodet at mobilen skal ligge adskilt fra håndklær, sko, solkrem og lignende - helst i et eget rom med glidelås.

Kilde: Elektronikkbransjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.