Multikonfigurasjonsverktøyet Labview er fortsatt en ubestridt stjerne i selskapet, slik det har vært den siste tiden.
På vei mot nettbrettet
Ray Almgren, ansvarlig for markedsføring, er ikke i tvil om at software blir en stadig viktigere driver i morgendagens elektroniske løsninger, uansett hvilket område vi ser på. Han trekker fram to ferske IT-lanseringer som han tror blir viktige i årene framover, Windows 8 og Apples Ipad mini.
- Microsofts nye operativsystem har hentet mye fra brukergrensesnittene i nettbrett og smarttelefoner, og kjører på både slike løsninger og konvensjonelle datamaskiner, forteller Almgren.
- Det mellomstore eplet fyller gapet mellom selskapets Iphone og Ipad, og vil trolig øke interessen for nettbrett ytterligere.
Vi presenterte en NI-løsning for nettbrett, både Ipad og Android, i Automatisering 2 i 2012. Selskapet har ikke landet helt på en fullskala Labview-løsning, eller en «app» som det kalles på eplespråket, for nettbrett. Men selskapets Remco Krul viste en prototype under en samling i Drammen.
Strammer opp Labview
National Instruments bidrag til softwarebølgen er en ny versjon av Labview, som nå døpes etter året den lanseres i (2012). Ray Almgren forteller at de har satt inn et skikkelig støt på to områder, nemlig forenkling og færre barnesykdommer.
- Vi har gjort mye for å redusere spagettien i store og komplekse programmer, med masse koplinger fram og tilbake mellom forskjellige funksjoner, sier han.
- Investeringer i økt stabilitet gjøres kontinuerlig. Derfor tester vi nye versjoner stadig grundigere.
Almgren forklarer at det er tre utviklingsgrupper som arbeider med Labview. En gruppe er i gang med neste års versjon (2013), en annen på versjonen som skal ut året derpå (2014), og den siste gruppen leker med mulige framtidsfunksjoner. Når Labview-applikasjonen for nettbrett og smarttelefoner lander, får vi ikke vite. Men det vil nok forundre oss om det tar lang tid. Software er jo innovasjonsakseleratoren!