I motsetning til Apples App Store og Windows Phone Marketplace er det ingen godkjenningsprogram i Google Play. Det betyr i praksis at hvem som helst kan skrive apper til Android, og selv må sørge for at de ikke bryter retningslinjene som er satt.
Dersom en app utgir seg for å være noe annet enn den er, er det opp til brukerne å varsle Google om dette, slik at de kan fjerne dem.
Nå har Google gjort endringer i retningslinjene sine for app-utviklere, og selv om prosessen er den samme som før gjør de det enklere for seg selv å luke ut useriøse utviklere.
LES OGSÅ: Disse Google Play-triksene burde du kunne
Forvirrende navn forbudt
I de oppdaterte retningslinjene er det lagt til forbud mot å bruke navn eller ikoner som kan forveksles med eksisterende systemapper i Android. Det betyr altså at en apputvikler ikke kan lage en app som oppretter et ikon som minner om app-butikken Google Play på telefonen din.
Videre har de gjort det forbudt å publisere apper som sender ut dine personlige data uten at du har godkjent dette. Det er naturligvis en god ting, siden apputviklere med onde hensikter kan hente ut mye informasjon fra telefonen din uten din viten. Men det betyr også at store aktører ikke kan finne på å forsyne seg med informasjon uten at du gjøres utrykkelig klar over dette.
Strengere mot spam
Det er også presisert flere eksempler på hva som anses som spam. Det er ikke lov til å legge til nøkkelord i appbeskrivelsen for å manipulere til flere treff i appbutikken.
Det er heller ikke lov til å oppfordre brukerne til å gi høye eller lave karakterer. Det betyr kort sagt at det skal bli slutt på forespørsler om å gi en app høy karakter når du bruker den.
Videre har reklamer ikke lov til å fremstå som systemvarsler, for eksempel er det ikke lov til å vise en reklame som sier "1 ulest melding" eller lignende.
Du kan lese hele regelverket hos Google.
Så gjenstår det å se hvor aktive Google selv kommer til å være i utlukingen av useriøse og opportunistiske apper. Appbutikken er som før åpen for alle som vil legge inn sine apper, og det er fortsatt opp til utviklerne å påse at de ikke bryter reglene.
LES MER: Her finner du våre omtaler av Android-apper
Kilde: play.google.com, via: androidcentral.com