Det er Rådgivende Ingeniørers Forening som står bak prisen.
Målet med prisen er å synliggjøre de unge rådgiverne, øke kjennskapen til RIF og forsterke samfunnets anerkjennelse av innsatsen RIF-rådgivere gjør.
Rådgiveren som nomineres kan ikke være eldre enn 35 år.
Nomineres i to kategorier
Det går an å nominere potensielle kandidater i to kategorier: Årets fagekspert og Årets prosjekteringsleder. Denne ordningen er ny i år.
– Vi har tradisjonelt sett fokusert på kandidater som er fageksperter på sitt område og som løfter fram faget. Men i det siste ser vi at prosjektene er blitt mye mer krevende og omfattende. Det er ikke nok med fagspesialister, vi trenger også noen som kan lede prosjektene. Derfor ønsker vi å dele ut prisen i to kategorier, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.
Ifølge Skudal Hansteen skal Fageksperten være en god formidler, vise evner til praktisk anvendelse av kunnskapen og være et faglig fyrtårn.
– Krav til vinneren av prisen i kategorien Prosjekteringsleder er god forståelse av gjennomføringsmetodikk, arbeidsprosesser, de tekniske fagene og utfordringene. Å være en god lagbygger og gode samarbeidsevner er del av prisens krav, sier Skudal Hansteen.
De nominerte trenger ikke være en RIF-godkjent rådgiver. Skudal Hansteen forklarer at for å bli en slik rådgiver må man gå gjennom en omfattende prosess med intervjuer og kompetansesjekk.
– I bedrifter skal hver tiende ansatt ha denne spesialkompetansen.
Får studiereise
Prisen består av et diplom, et kunstverk og en studiereise til den internasjonale møteplassen for rådgivere, FIDIC-konferansen.
Vinnerne skal kåres i november på RIFs høstmøte.
Les også:
Så mye koster det å rekruttere en ny kollega