T2

Nå kommer også Jawbone med pulsmåling

Lanserer Up3.

Jawbone Up3 har fått aluminiumsoverflate og nye sensorer.
Jawbone Up3 har fått aluminiumsoverflate og nye sensorer. Bilde: Jawbone
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
5. nov. 2014 - 10:47

Aktivitetstracker-kategorien ser ut til å være på vei inn i generasjon tre.

Første generasjon var relativt grunnleggende, andre generasjon bød på trådløs synkronisering og enkelte fremskritt på funksjonalitetsfronten, mens det som ser ut til å bli generasjon tre i stor grad kommer til å handle om pulsmåling, skal vi tro dagens lansering fra Jawbone og forrige ukes fra Fitbit.

Aluminium

Nye Jawbone Up3 har fått et mer smykkeliknende design med overflate i aluminium. Det har nå fått en mer klokkeliknende lås, noe undertegnede i alle fall tror er et stort framskritt.

Begge Up-båndene vi har hatt til test så langt har nemlig ganske kjapt blitt deformert som følge av helt vanlig bruk.

En annen fordel er at det nye designet gjør at én størrelse passer til alle, i stedet for at du må velge mellom tre størrelser allerede på kjøpstidspunktet.

Les også: Derfor viser Fitbit frem de nye produktene i Norge først

Sensor-boost

Innvendig har Up3 fått flere sensorer enn forgjengeren, med en "ny treakset akselerasjonsmåler, avanserte bioimpedanssensorer samt sensorer for både hud- og omgivelsestemperatur".

Up3 skal ved lansering kunne måle hvilepulsen din, men det ser ikke ut til å være snakk om kontinuerlig pulsmåling, slik tilfellet er med Fitbits Charge HR. En oppdatering skal riktignok etter hvert gi pulsmåling "on-demand".

Søvnmålingen skal ha blitt mer detaljert enn tidligere, med logging av både REM-, lett og dyp søvn, og båndet skal nå kunne identifisere mer nøyaktig hva du holder på med når du trener.

Systemet skal også kunne lære av dine bevegelser, slik at det etter hvert også kan kjenne igjen mer vanskelig identifiserbare aktiviteter som svømming og sykling.

Up3 har fortsatt ingen ordentlig skjerm, så du er nødt til å klare deg med små blinkende LED-lamper. Det er vanntett ned til 10 meter.

Batteritiden skal være opptil syv dager, og prisen er 1479 kroner når båndet kommer i handelen i starten av 2015. Up24 skal fortsatt eksistere side om side med det nye båndet.

TEST: Bose SoundSport: Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

Jawbone Up Move.
Jawbone Up Move.

Up Move

For dem med litt mindre behov (eller budsjett) lanserer Jawbone også Up Move, en tracker du kan velge å ha nærmest hvor som helst - i klips festet til klærne, i lommen eller i et armbånd.

Move skal kunne registrere de samme dataene som de tidligere Up-båndene, den synkroniserer trådløst med mobilen via bluetooth smart og har i motsetning til Up en liten skjerm som viser antall skritt, søvn og tid.

Som Garmins Vivofit har den også utskiftbart i stedet for oppladbart batteri, og det gir batterilevetid på opptil seks måneder. Prisen er skarve 449 kroner, men da må eventuelt armbåndet kjøpes i tillegg.

Up Move kan også festes i et armbånd og brukes på samme måte som Up. Jawbone
Les også:

TEST: Lupine Betty R X14: Er verdens sterkeste hodelykt også den beste?

Hjulet gjør sykkelen elektrisk og snakker med telefonen

Denne aktivitetstrackeren holder et helt år på batteri  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.