UTDANNING: I Teknisk Ukeblad nr.1408 er det et oppslag om sivilingeniørstudenters jobbmuligheter. Der står det blant annet at nanoteknologistudentene er de som kommer dårligst ut, og dette utdypes med at ingen av nanoteknologistudentene har fått tre eller flere jobbtilbud. TU skriver i artikkelen at nanoteknologistudentene får få jobbtilbud til tross for skyhøye opptakskrav. Dette kan kanskje virke overraskende, men det har sin helt naturlige forklaring: Dette studiet ble startet opp høsten 2006, og de studentene som har kommet lengst i studieforløpet har dermed over tre år igjen på skolebenken.
Skal man derimot dømme etter andelen nanoteknologistudenter som allerede har skaffet seg relevante sommerjobber, virker imidlertid ikke karriereutsiktene like dystre som de fremstår i siste utgave av TU. Og til tross for at ingen av studentene har kommet så langt som halvveis i studiet, har næringslivet allerede begynt å vise sin interesse. Bare i løpet av de siste to ukene har tre bedrifter kommet og holdt bedriftspresentasjoner utelukkende for nanoteknologistudentene ved NTNU.
Undersøkelser som den TU har gjort angående jobbmuligheter kan være viktige faktorer når kommende studenter skal bestemme seg for hvor de vil la seg immatrikulere til høsten. Nanoteknologistudiet er preget av høyt faglig nivå både på studiet og personalet, og det har i tillegg et fantastisk bra sosialt miljø. Derfor er det viktig at potensielle fremtidige nanoteknologistudenter ikke må la seg skremme av en slik ufullstendig og uriktig presentasjon av jobbundersøkelsen. Det er tross alt ganske naturlig at man ikke druknes i jobbtilbud når man går første eller andre året på en femårig mastergrad!
Lotte M. B. Skolen og Kai Beckwith
Tidligere og nåværende leder av Timini, linjeforeningen for sivilingeniørstudiet i nanoteknologi ved NTNU