Hannover: Paradoksalt nok er det det flateste landet som har den høyeste paviljongen. Den besøkende vandrer ned gjennom både vann, skog og blomster på sin ferd ned til bakken. Et spesielt poeng var bruken av ekte trestammer som søyler til å bære de to øverste etasjene.
Bærekonstruksjonene er også spesielle i den tyske paviljongen der glass er brukt som bærende elementer for takkonstruksjonene, for første gang i et slikt stort bygg.
En vinner blant publikum er temautstillingen Planet Vision som både er en reise tilbake i historien og inn i fremtiden.
Utstillingen åpnet for den vanlige tysker på Kristi Himmelfartsdag (1. juni) som er fridag også i Tyskland. Hele 150 000 besøkte da Expo 2000. Ikke rart styreleder Helmut Werner og generalkommisær Birgit Breuel var lutter fornøyde med starten.
Men for den besøkende ble det kø og atter kø. Ventetiden på å komme inn på de mest populære stedene var en til to timer. Frykten for at verdensutstillingen skulle få for få besøkende ser altså ut til å bli gjort til skamme.
De nordiske paviljongene skiller seg positivt ut, hver på sitt vis. Norge har sin foss, Finland en vegg med høstlandskap der fugl og fisk ble vist naturtro med laserteknologi, Island har sin geysir og Danmark viser årstidene inne og ute med vindkraft som bakgrunn. Litt mer eksotiske utstillinger står Thailand, Ungarn og Yemen for med glimt fra gårsdagens og dagens dagligliv og kultur.
Japans mye forhåndsomtalte paviljong av resirkulert papp er mindre spektakulær. Etiopias enkle, men uvanlige bygg viser en ekstraordinær attraksjon: Skjelettet av den mer enn tre og en halv millioner år gamle «Lucy».
173 land er representert på messeområdet, over 50 av dem med egne paviljonger.
I tillegg har de tyske arrangørene sammen med en rekke internasjonale selskaper laget flere temautstillinger, deriblant energi, helse, klima, mat og det 21ste århundre.
For tyskerne markerer Expo 2000, den første verdensutstillingen på tysk jord, inngangen til et nytt optimistisk århundre, der det forrige med nazisme og krig, nå er historie.