INDUSTRI

NHO: Deponi-vedtak i Holmestrand skaper uforutsigbarhet for norsk industri

NHO reagerer på et vedtak om byggeforbud på Langøya i Holmestrand. Næringslivsorganisasjonen frykter at hundre arbeidsplasser går tapt.

NHO reagerer på et vedtak om byggeforbud på Langøya i Holmestrand der NOAH har et deponi for farlig avfall. – Vi er svært overrasket og dypt skuffet over Høyre og de andre opposisjonspartiene i denne saken. Langøya er kritisk infrastruktur for norsk industri, sier NHOs viseadministrerende direktør Anniken Haugli.
NHO reagerer på et vedtak om byggeforbud på Langøya i Holmestrand der NOAH har et deponi for farlig avfall. – Vi er svært overrasket og dypt skuffet over Høyre og de andre opposisjonspartiene i denne saken. Langøya er kritisk infrastruktur for norsk industri, sier NHOs viseadministrerende direktør Anniken Haugli. Foto: NTB
20. aug. 2022 - 15:41

I tillegg får byggeforbudet konsekvenser for mottak av farlige avfall på øya.

– Vi er svært overrasket og dypt skuffet over Høyre og de andre opposisjonspartiene i denne saken. Langøya er kritisk infrastruktur for norsk industri, sier NHOs viseadministrerende direktør Anniken Haugli til NRK.

Vedtaket ble fattet lokalt i Holmestrand kommune av Høyre sammen med Frp, KrF og MDG. Det gjør at Norge kan stå uten mottak for farlig avfall fra 2024.

– Høyre og opposisjonen skaper med dette stor uforutsigbarhet for norsk næringsliv, jobber og industri. Det hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd de ville gjøre, sier Haugli.

Høyre-politiker Alf Johan Svele i Holmestrand sender kritikken i retur.

– NHO er en interesseorganisasjon for næringslivet, men at de blir så usaklige som de er nå, synes jeg er merkelig, sier Svele.

Han legger til at foruten Arbeiderpartiet og Senterpartiet, er det tverrpolitisk enighet om Langøya i kommunen.

– Miljø er også viktig. Dessuten har kommunen bidratt til å skape arbeidsplasser andre steder, sier Svele.

På Langøya utenfor Holmestrand tar NOAH imot farlig avfall fra hele Norden, men byggeforbudet gjør at selskapet ikke kan gjennomføre nødvendige investeringer for å kunne lagre avfall over havnivå. Dermed vil mottakskapasiteten ta slutt om to år.

Svele begrunnet vedtaket med at de ikke vil være en avfallsplass for hele Norden.

Vy tar over togdriften på Sørlandet fra 2027.
Les også

Sørlandsbanen: Vraker Go-Ahead

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.