ENERGI

NVE: 68 av 69 kraftleverandører bryter reglene – Tibber den eneste uten avvik

68 av 69 kraftleverandører har brudd på krav til faktura eller rapporteringsplikten, viser foreløpige funn fra Reguleringsmyndigheten for energi i NVE. 

Et nytt tilsyn viser at nesten alle kraftleverandørene bryter kravene myndighetene setter. Bildet av NVE-direktør Kjetil Lund er fra en tidligere anledning.
Et nytt tilsyn viser at nesten alle kraftleverandørene bryter kravene myndighetene setter. Bildet av NVE-direktør Kjetil Lund er fra en tidligere anledning. Foto: Eirik Helland Urke
24. okt. 2024 - 09:44

33 av leverandørene har fått varsel om brudd på krav til rapporteringsplikten til Forbrukerrådets strømprisportal, mens 37 leverandører har fått varsel om brudd på reglene for fakturautforming

Det skriver Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i en melding på sine nettsider.

– Det viktige med våre tilsyn er å bidra til forbedring i bransjen. De foreløpige resultatene fra årets tilsyn peker i feil retning. Likevel bør kraftleverandørene enkelt kunne endre rutiner slik at de overholder regelverket, sier direktør Tore Langset for RME.

I 2023 hadde 15 leverandører brudd på rapporteringsplikten til Forbrukerrådets strømprisportal, mens 52 leverandører hadde brudd på fakturautformingen.

Tore Langset, direktør i RME. <i>Foto:  Catchlight/NVE</i>
Tore Langset, direktør i RME. Foto:  Catchlight/NVE

– Med få unntak viser tilsynet at det fortsatt er for mange leverandører som ikke har innrettet seg etter regelverket. Jeg hadde forventet mer fra kraftleverandørene etter funnene fra fjorårets tilsyn, sier Langset.

RME opplyser til NTB at Tibber Norge var den eneste av kraftleverandørene som fikk null avvik under årets tilsyn.

Fornybar Norge, som er strømselskapenes interesseorganisasjon, er ikke fornøyde med funnene.

– Vi forventer at våre medlemmer følger lover og forskrifter gitt av myndighetene, og vil oppfordre dem til å forbedre sine rutiner så raskt som mulig. God og forståelig fakturainformasjon er viktig for at kundene skal kunne vite hva de betaler for og hvilke betingelser som gjelder for avtalen, sier kommunikasjonsdirektør Aslak Øverås.

Hurtigruten velger seil fra franske OceanWing. Samme type seil er installert på laseskipet Canopée.
Les også

Strøm, seil og sol skal gjøre Hurtigruten utslippsfri i 2030

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.