Stjernen hører dermed til de 35 nærmeste stjernene. Det er ytterst sjelden nye stjerner blir oppdaget så nær oss.
Fordi stjernen er så liten og lett, sender den ut mye mindre lys enn vår egen sol. Dette er årsaken til at den først nå er oppdaget, til tross for at den er en av de aller nærmeste av galaksens 300 milliarder stjerner, opplyser Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo.
Den nyoppdagede naboen veier mellom 60 og 90 ganger så mye som Jupiter, den største planeten i Solsystemet. Dersom den skulle vise seg å være lettere enn 75 Jupiter-masser, er den ingen ekte stjerne, men en brun dverg.
En brun dverg er for lett og for kjølig til at kjernereaksjoner kan starte i dens indre. I «vanlige» stjerner som for eksempel Solen, omdanner kjernereaksjoner langsomt hydrogen til helium. Dermed frigjøres det energi som får stjernen til å lyse. Siden brune dverger ikke har denne energikilden, lyser de temmelig svakt og er meget vanskelige å oppdage. Brune dverger har under 8 prosent av Solens masse.
Denne viktige oppdagelsen er gjort med det 10 meter store Keck-teleskopet på Hawaii og et teleskop tilhørende den europeiske organisasjonen ESO.
Oppdagelsen av denne svært nære ministjernen vil gjøre forskning på lette stjerner mye enklere. Trolig vil dette også hjelpe oss til å forstå hvordan vårt eget solsystem ble til, ifølge astrofysikerne ved UiO.