SAMFERDSEL

Ny rapport: Bilen tar innersvingen på kollektivtransporten

Kollektivtilbudet i Norges 13 største byer er for dårlig for 49 prosent av de reisende i 2024, mot 37 prosent i 2019. Da kan det friste mer å ta bilen.

En ny rapport fra Transportøkonomisk institutt slår fast at kollektivtransporten er mindre konkurransedyktig mot bil enn for fem år siden
En ny rapport fra Transportøkonomisk institutt slår fast at kollektivtransporten er mindre konkurransedyktig mot bil enn for fem år siden Foto: Fredrik Varfjell/NTB
13. aug. 2024 - 10:09

Transportøkonomisk institutt (TØI) har på oppdrag fra Naf beregnet og vurdert kollektivtransporttilbudet i byene. Rapporten slår fast at kollektivtransporten jevnt over er mindre konkurransedyktig mot bil enn for fem år siden.

I byer med veletablert kollektivtilbud og struktur fungerer tilbudet bra, mens reiser til mer usentrale mål og ut i regionene rundt bystrøk, ikke kan tilby konkurransedyktig kollektivtransport på samme måte.

– Opplevd reisetid er viktig for om vi kjører bil eller reiser kollektivt, skriver TØI i en pressemelding.

Beregningene viser at kollektivtilbudet flere steder har blitt dårligere, noe som påvirker folks valg av transportmiddel.

Victor Kristiansen hadde ventet i 50 minutter og ga til slutt opp og dro hjem.
Les også

Startet arbeidsdagen på en benk på perrongen – Victor ga opp å komme seg til jobb

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.