KLIMA

Offshore Norge: – Ikke fornuftig å stanse norsk oljeleting

Offshore Norge mener det ikke er en god idé for Norge å slutte å lete etter olje og gass, slik regjeringens klimautvalg ber bransjen legge en plan for.

 Europa vil etterspørre mye hydrogen, inkludert blått hydrogen og naturgass. Skal vi greie å levere det, er vi helt avhengig av å finne nye ressurser og da må vi fortsette å lete, sier direktør Hildegunn T. Blindheim i Offshore Norge.
Europa vil etterspørre mye hydrogen, inkludert blått hydrogen og naturgass. Skal vi greie å levere det, er vi helt avhengig av å finne nye ressurser og da må vi fortsette å lete, sier direktør Hildegunn T. Blindheim i Offshore Norge. Foto: Kilian Munch/Offshore Norge
Tia KarlsenTia KarlsenJournalist
Magnus RossMagnus RossJournalist
27. okt. 2023 - 13:58

– Vi vet det vil være behov for olje og gass fram mot 2050. Europa vil etterspørre mye hydrogen, inkludert blått hydrogen og naturgass. Skal vi greie å levere det, er vi helt avhengig av å finne nye ressurser og da må vi fortsette å lete, sier direktør Hildegunn T. Blindheim i Offshore Norge, norsk sokkels interesseorganisasjon, til NTB.

Blindheims utspill kommer i forbindelse med at regjeringens klimautvalg i en fersk rapport anbefaler om å sette leting etter olje og gass på vent mens man lager en sluttplan for petroleumssektoren.

Blindheim påpeker at olje- og gassbransje har satt mål om å redusere utslippene ned mot null i 2050, og at bransjen har en plan for utslippskutt.

– Vi kjenner ikke til andre næringer som gjør en like grundig jobb med å identifisere nye klimatiltak og måle utviklingen mot måloppnåelse, sier hun.

– En tenkepause

Blindheim viser til at statusrapporten viser at det vil være mulig å redusere utslippene med 50 prosent innen 2030.

Under fredagens rapportlansering forsøkte utvalgsleder Martin Skancke å berolige dem som frykter at de foreslår å slukke lysene på sokkelen over natta:

– Dette er ikke en bråstopp for oljenæringen, men en tenkepause vi trenger for å være sikre på at vi lager en politikk som står seg i ett 2050-perspektiv, sier han.

Som et klimatiltak tester togselskapet Great Western for tiden batteridrevne tog som skal erstatte dieseltog innen 2040, noe som vil gi betydelig større klimagevinst dersom strømmen til batteriene er utslippsfri.
Les også

Mindre bruk av gass ga lavere britiske utslipp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.