Vi har ikke tall på hvor mange ganger LG og Samsung har sagt at nå kommer OLED-TV-ene i butikkene, men til nå har de glimret med sitt fravær.
Det har vært betydelig vanskeligere å skalere opp teknologien som de har vist år etter år på elektronikkmesser.
Kommer neste år
Nå har LG sagt at det nærmer seg. Og med å nærme seg mener de andre halvår neste år. Frem til da skal de pilotteste en såkalt åttende generasjons glassteknologi som bruker en glasstørrelse på 2,2 ganger 2,5 meter til å lage skjermer.
Det betyr ikke at skjermene vil bli så store, men jo større moderglasset er, jo billigere blir det å skjære mange skjermer ut av det. Denne generasjonen legger til rette for størrelser over 55 tommer.
Den nye produksjonslinjen legger opp til en månedlig produksjon på 26 000 glass, så her burde det bli noen TV-er å ta av.
Det store spørsmålet er selvfølgelig hvor stor såkalt «yield» de oppnår. Yield er et uttrykk for hvor mange prosent av produktene som er feilfrie.
Gjetningen er at det er den store feilraten som mer enn noe har hindret OLED å komme på markedet.
Ifølge LG har de utviklet ny teknologi som både skal redusere produksjonsomkostningene og forbedre produksjonsutbyttet.
Les også: Nå kommer Ultra HD
Ulik teknologi
Vi antar at Samsung følger nøye med på erkerivalens annonseringer og de ligger neppe på latsiden for å skalere opp sin teknologi, som skiller seg vesentlig fra LGs.
I motsetning til LG bruker Samsung RGB-piksler bestående av røde, grønne og blå lysdioder. LG kjøpte i 2009 Kodaks OLED-patent som bruker bare hvite lysdioder.
De bruker fire slike i hver piksel i en såkalt WRGB-konfigurasjon. W står for hvit og de tre andre får farge ved å legge et fargefilter over. På samme måte som man skaper farger i en LCD-skjerm.
Ny Get Box: Kan ta opp åtte TV-programmer samtidig
Kanskje japansk seier
På teknologimessen CES i år ble det klart at Sony og Panasonic har inngått et samarbeid om OLED. Begge har droppet HD og vil gå rett på UHD.
Spesielt Panasonic har uttalt at de arbeider med en print-teknologi for å lage skjermene i stedet for tradisjonell fotolitografi.
Om de slår koreanerne til markedet skal være usagt, men det er i det minste duket for en interessant teknologikrig om neste generasjons TV-teknologi.
Les også:
Samsung-ingeniør avslører hvordan de tenker
Den nye referansen på bildekvalitet
Denne lille boksen er alt som skal til for en bedre filmopplevelse