Rosenberg i Stavanger har fått oppdraget med å modifisere Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen. Kontrakten sikrer på det meste arbeid til 150 personer.
Det er Lundin Norway og lisenspartnerne i lisens PL338 som har gitt Rosenberg WorleyParsons oppdraget med modifikasjonsarbeid på Edvard Grieg-plattformen for å klargjøre den for å ta imot og prosessere olje og gass fra nærliggende felt, ifølge en pressemelding fra Lundin Norway.
I første omgang er det funnene Luno II og Rolvsnes som skal kobles opp til Edvard Grieg.
- Går mot produksjon: Lundin kjøper ut Equinor av Luno 2-funnet
Arbeid til første kvartal 2021
Kontrakten er verdt flere hundre millioner kroner, og Rosenberg WorleyParsons varsler nå ytterligere ansettelser som følge av oppdraget.
– Jeg lovet vel at vi skulle passere over 1.000 ansatte innen året var omme, og det kommer vi til å gjøre, sier direktør Jan T. Narvestad i til Stavanger Aftenblad.
Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, innkjøp og oppkoblingsarbeid offshore. Arbeidet med stålstrukturer, rør og nødvendig materiell starter umiddelbart, mens installasjonsarbeidet offshore starter i løpet av første halvår neste år. Arbeidet ventes å være avsluttet i løpet av første kvartal 2021.
Lettere å bygge ut mindre felt
– Arbeidet med å forberede Edvard Grieg-plattformen for å kunne ta imot olje- og gass fra nærliggende felt er svært viktig for oss. Det sikrer både en god anvendelse av den infrastrukturen vi allerede har i plattform og eksportrør, og det gjør oss i stand til å kunne bygge ut mindre felt i området på en lønnsom måte, sier administrerende direktør i Lundin Norway, Kristin Færøvik.
I tillegg til egen produksjon, prosesserer Edvard Grieg i dag hydrokarboner fra Ivar Aasen-feltet. Det forberedes dessuten for fremtidig innfasing av ytterligere satellittfelt, opplyser Lundin.
- Elektrifisering: Gassturbinene på Grieg må slukkes i 2022 (TU Ekstra)