SAMFERDSEL

Oransje farevarsel for flom for Innlandet og Viken – vannstanden ventes å stige

Meteorologene har sendt ut oransje farevarsel for flom for Innlandet og Viken. Vannføringen i Drammenselva stiger og kan nå oransje nivå i løpet av søndagen.

Vannføringen i Drammenselva stiger og kan nå oransje nivå i løpet av søndagen.
Vannføringen i Drammenselva stiger og kan nå oransje nivå i løpet av søndagen. Foto: NTB
27. aug. 2023 - 15:40

Kraftig regn natt til søndag har ført til lokale oversvømmelser, overvann, vann i kjellere og noen jordskred i store deler av Viken og Oslo.

Det er kommet mer regn enn ventet i store deler av Viken og Oslo. Ifølge Meteorologisk institutt har det flere steder kommet mellom 50 og 100 millimeter i løpet av siste døgn.

Som følge av mer regn enn ventet, er flomvarselet for øvre deler av Drammensvassdraget oppjustert til oransje nivå fra søndag, melder Varsom.

– Vannstanden stiger også i større elver og innsjøer som fremdeles er berørt av ekstremværet Hans, sier flomvakt i NVE Stein Beldring.

– Det ventes at de mindre elvene synker raskt igjen når regnet har gitt seg, sier Beldring.

Vannstanden i Randsfjorden, Tyrifjorden, Storelva og Drammenselva ventes fortsatt å stige. Flomvarslingen vil gjøre en ny vurdering og komme med mer informasjon innen klokken 17.

Mekler Carl Petter Martinsen (t.h.), hos Riksmekleren, Siri Bergh fra NHO (t.h.) og forhandlingsleder, Christian Justnes fra Fellesforbundet (t.v.) da den tvungne meklingen startet mandag.
Les også

Byggebransjen: Meklingen på overtid – fare for at 16.700 går ut i streik

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.