Oslo scorer høyt på undersøkelse om offentlig transport

En internasjonal studie på offentlig transport i store byer, rangerer Oslo som femte best etter Paris, Stockholm, Hong Kong og New York.

Offentlig transport i Oslo er blant verdens beste ifølge en britisk undersøkelse
Offentlig transport i Oslo er blant verdens beste ifølge en britisk undersøkelse Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen, NTB
Thor SøndenaaJournalist
25. juli 2023 - 06:00

Studien er utført at det engelske firmaet William Russell. Analyser av billettpriser, antall holdeplasser pr. hundretusen innbyggere, antall transportenheter pr. million innbyggere samt miljøvennlighet er vektet samlet for å komme fram til en total score.

Det har vært store utfordringer med både forsinkelser og innstillinger på jernbanen den siste tiden.
Les også

Mer togkaos de siste årene: – Ikke holdbart

Elbiler og sykler teller med

I forbindelse med miljøvennlighet er det bl.a. også sett på muligheten for å leie sykler - vanlige eller el-sykler. Andel elbiler av den totale bilparken i byen ser også ut til å bidra til miljøvennligheten slik vi leser omtalen av undersøkelen på firmaets hjemmesider. Begrepet offentlig transport  tolkes nok ganske vidt.

Tabell for de fem beste tatt ut

Tabellen viser resultatene for de fem beste byene. Både miljøvennlighet og total score har en skala fra 10 (best) til 1(dårligst). Ettersom alle billettprisene er regnet om til euro, vil endringer i valutakursene kunne slå ut på resultatene totalt.

 

By

Gjennomsnittlig billettpris for  en enkeltreise i EUR pr. 3. mai 2023 Antall holdeplasser pr. 100.000 innbyggere  Antall transport– enheter pr. million innbyggere Miljø– vennlighet Total score
1 Paris €2.10 149  1.176  10,0 10,0
2 Stockholm €3.44 303  1.280  9,41  9,41
3 Hong Kong €1.39 62  1.767  7,65  8,82
4 New York €2.50 46  1.644  5,88  8,24
5 Oslo €3.40 586  1.539  7,06  7,65
For Oslo sin del blir det i omtalen særlig vektlagt at Oslo er best av samtlige på antall holdeplasser sett i forhold til antall innbyggere. Videre at Ruter sitt system gjør det enkelt både å navigere rundt om i byen f.eks. til ulike attraksjoner, samt å kunne veksle mellom ulike transportmidler.

Selger også sine helseforsikringer i samme slengen

Det bør nok også nevnes at William Russel – selskapet som har utført og publisert denne undersøkelsen - ser ut til å vesentlig selge helse- og livsforsikringer ifølge deres egne hjemmesider. I omtalen av undersøkelsen anbefaler de også sine forsikringsløsninger som gode å ha når man skal være turist i utlandet.
Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.