Dette effektiviserer kvalitetskontrollen i filetindustrien. I dag utføres dette manuelt, opplyser Fiskeriforskning.
Kveis er parasitter som lever i havet. De er avhengige av flere verter. Ikke alt fiskekjøtt er infisert, men variasjonen er stor. Kokt eller stekt utgjør de ingen fare for mennesker.
Teknologi som påviser parasitter har vært en utfordring i årevis. I fiskeriforsknings metode gjennomlyses fileten meden blanding av synlig lys,ultrafiolett lys og nær infrarødt lys.
Artikkelen fortsetter etter annonsen![HP Norge](https://images.gfx.no/80x/2757/2757793/hp%2520logo.png)
![](https://images.gfx.no/cx0,cy1244,cw8192,ch2731,2000x/2848/2848258/hp_day4_roz_ambiente_maja_0384_shot_086%2520(1).jpg)
annonsørinnhold
![HP Norge](https://images.gfx.no/80x/2757/2757793/hp%2520logo.png)
![](https://images.gfx.no/cx0,cy1244,cw8192,ch2731,2000x/2848/2848258/hp_day4_roz_ambiente_maja_0384_shot_086%2520(1).jpg)
Nye PC-er visker ut forskjellene mellom fysiske og virtuelle møter
Analyser av lyset fra fileten avslører parasitter og andre avvik. Utstyret dimensjoneres for kontroll av en filet i sekundet. Industrien skal teste prototypen sommeren 2005.