Aagaard er siktet for å ha svindlet til seg nærmere 50 millioner kroner i forbindelse med transaksjonen. Kommunen krever beløpet tilbakebetalt med renter. Men kravet stopper ikke her. En rekke firmaer og privatpersoner i Aagaards omgangskrets har hatt parkeringsrettigheter på spesielt gunstige betingelse. Inntektene fra dette er samlet kommet opp i vel 30 millioner kroner - penger som uten unntak har havnet i Aagaards eget forretningsimperium. Som rettmessige eiere av parkeringsanlegget gjør kommunen også krav på disse pengene slik at samlet krav beløper seg til henimot 80 millioner kroner pluss renter.
Gikk til aksjon
1. desember i fjor gikk økokrim til overaskelsesaksjon mot mannens bopel og kontor straks etter at kommunen hadde anmeldt forholdet. Det ble gjort beslag i dokumenter og tatt arrest i eiendeler og bankkonti for til sammen over 100 millioner kroner. Lovligheten av dette beslaget er for tiden under rettslig vurdering. Det hører med til historien at forretningsmannen er medlem i en lokal herreforening, Tromsø Athenæum, et lukkede nettverk med flere fornemme og innflytelsesrike folk. Her finner vi hans forsvarer, hans pengeutlåner (banksjefen), hans revisor – og påtalemakten selv, politimester Truls Fyhn, noe som har bidratt til et sammensurium av inhabilitet.
Imens strides de lovkyndige på begge sider av bordet om hvem som egentlig er skurk og fornærmede. Saken har skapt to folkefronter i Ishavsbyen: De som støtter Aagaard og de som heier på kommunen. Det handler om finjuss og mange uklarheter. Har Tromsø kommune gått fem på? I så fall må kommunen belage seg på å bli skandalisert, mens siktede kan vente seg en klekkelig oppreisning. Uansett – tvisten om oppgjøret for Trygg Parkering er i høyeste grad utrygg for begge parter.