ASFALT

Peab selger asfaltverket på Otta

Peab Asfalt Norge selger sitt asfaltverk på Otta til Stian Brenden Maskinservice.

Her, på Sandbumoen sør for Otta sentrum, har asfaltverket stått fram til dag. Nå skal det flyttes ca 400 meter sørover.
Her, på Sandbumoen sør for Otta sentrum, har asfaltverket stått fram til dag. Nå skal det flyttes ca 400 meter sørover. Foto: Norge i bilder
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. apr. 2021 - 13:18

Verket ligger er lokalisert på en leid tomt på Sandbumoen sør for Otta sentrum, på et industriområde eid av Sel kommune.

I august 2020 mottok Peab Asfalt oppsigelse av leieavtalen for arealet hvor verket står. Bakgrunnen for oppsigelsen er at Sel kommune ønsker å bruke arealet til et planlagt slakteri.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Flytter verket til Swerocks steinbrudd

Cirka 400 meter sør for dagens verksplassering driver Swerock, et annet selskap i Peab-konsernet, et steinbrudd. Stian Brenden Maskinservice er engasjert av Swerock til knusing av masser i steinbruddet, masser som blant annet brukes i asfaltproduksjon.

Da det ble klart at asfaltverket måtte flyttes vurderte Peab Asfalt ulike løsninger. Etter en dialog med Stian Brenden Maskinservice, har Peab Asfalt og Stian Brenden Maskinservice blitt enige om en kjøpsavtale der Stian Brenden Maskinservice overtar asfaltverket og flytter det til Swerocks steinbrudd lenger sør. Partene er enige om at vilkårene for transaksjonen er konfidensielle.

Her på fylkesvei 55 ved Gullringen i Luster har deler av veifundamentet rast ut.
Les også

Vestland: 20 prosent av fylkesveiene har kritisk behov for forsterkning

Fortsatt tett samarbeid 

Peab Asfalts avdeling på Otta har tre fast ansatte. To av disse overføres til en annen avdeling i Peab Asfalt, mens en tredje blir med over til Stian Brenden Maskinservice.

– Selv om Peab Asfalt nå selger sitt asfaltverk på Otta, vil vi gjennom Swerocks steinbrudd fortsatt være til stede i Nord-Gudbrandsdalen. Vi vil takke Sel kommune for en konstruktiv dialog i prosessen og ser frem til et fortsatt godt samarbeid. Peab ser også frem til et tett samarbeid med Stian Brenden Maskinservice og ønsker selskapet lykke til som asfaltentreprenør, sier regionsjef Finn Løkken.

25. Januar 1973 kom de første VW-pølsene ut fra pølsemakeriet i et hjørne av fabrikken i Wolfsburg. Det ble en suksess, nå selges de i 12-land og produksjonen har passert 8,3 millioner pøler.
Les også

Volkswagens mest solgte produkt er ikke bil

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.