NTNU er blant seks universiteter som skal bruke til sammen 20 millioner statlige kroner på å tilby kompetanseheving til permitterte og arbeidsledige.
Regjeringen har åpnet for at det skal være mulig å motta dagpenger og studere samtidig, men bare fram til 1. september. Derfor har lærestedene dårlig tid.
Leder for seksjon for etter- og videreutdanning på NTNU Ragna Ann Berge forteller til Khrono at de er i gang med planleggingen.
— Det ser ut til å bli ulike typer tilbud vi kommer med, alt tilgjengelig digitalt, forteller Berge til Khrono.
Kurs uten studiepoeng
Tilbudet fra NTNU vil bestå av etterutdanning i form av korte kurs uten studiepoeng og videreutdanning som kan gjennomføres innen 1. september. I tillegg vil NTNU også tilby kurs som fortsetter etter 1. september, men de skal være nettbaserte og tilrettelagt for folk som jobber ved siden av.
Ifølge Berge skulle NTNU også sett at de permitterte kunne studere og motta dagpenger utover 1. september.
Opprinnelig hadde universitetene frist til 1. juni med å melde inn kurs til Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitet i utdanningen), men denne fristen er nå utvidet til 5. juni.
Samlet pott på 190 millioner
Stortinget har bevilget 150 millioner kroner til tiltak for at flere av de som er permitterte og ledige kan få kompetansepåfyll. Regjeringen har fulgt opp dette og lagt ytterligere 40 millioner kroner inn i tiltak. Totalt er kompetansepakken på 190 millioner kroner.
50 millioner av disse ble bevilget til nettbaserte kurs som skal treffe bredt, og 100 millioner ble bevilget til kurs rettet mot ulike bransjer, blant annet anleggsbransjen og kraftnæringen.
Microsoft er blant dem som har sagt at de vil være med og bidra med gratis kurs.
– Vi ser det som en del av vårt samfunnsansvar å bidra der vi kan, sa Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge til Karriere360 i april.