Både VNG, Oljedirektoratet og Rocksource melder i dag at det er gjort et lite funn i Bue-prospektet i Norskehavet. Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om boringen av Bue-brønnen, som nå viser seg å være ytterligere et funn.
Funnet er estimert til å være på mellom 1 og 4 millioner standard kubikkmeter olje – et sted mellom 6 og 25 millioner fat.
Bue er nå i ferd med å bli ferdigboret i samme lisens som årets foreløpig største funn – Pil – og brønnene ble lenge sett i sammenheng med hverandre. Men dette har endret seg nå.
– Trykkdata indikerer ingen kommunikasjon mellom Pil- og Bue-funnene og brønnen har derfor påvist et separat funn i Bue, skriver VNG i meldingen.
Les også: Her er alle funnene som er gjort i Norge siden nyttår
Nesten 200 millioner fat til sammen
Bue-brønnen ble boret 2,1 km nordøst av Pil og hensikten var å utforske utbredelse, tykkelse og reservoargenskaper i midtre og øvre jura reservoarbergarter i Bue-prospektet, samt å etablere trykkregimet og hydrokarbon/vannkontakten.
– Brønnen påtraff en 18 meter oljekolonne i øvre jura reservoarbergarter med god til veldig god reservoarkvalitet, heter det i meldingen.
Partnerskapet i lisensen har i tillegg gjennomført avgrensning av Pil-funnet, og har oppjustert ressursestimatene.
– Ressursestimatet for olje- og gassfunnet i 6406/12-3 S («Pil) er nå justert til mellom 8,8 og 21,1 millioner Sm³ utvinnbar olje og kondensat samt mellom 2,7 og 6,1 milliarder Sm utvinnbar gass, skriver Oljedirektoratet.
Dette betyr at det i verste fall er i overkant av 70 millioner fat oljeekvivalenter, og i beste fall rundt 170 millioner fat i Pil.
Til sammen kan altså både Pil og Bue være på rett i underkant av 200 millioner fat, noe som er på størrelse med både Goliat, Ivar Aasen, Edvard Grieg og Wisting for å nevne noen.
Les også: Så stort er oljefunnet Wisting nå. Til neste år kan det vokse enda mer
Fornøyd direktør
Atle Sonesen, administrerende direktør i VNG Norge AS, er svært fornøyd med den vellykkede boreoperasjonen som snart har vart i et halvt år.
– Sidestegene har gitt oss vesentlig bedre forståelse av Pil-funnet samt den gledelige nyheten om tilleggsvolumer i Bue. Vi har stor tro på ytterligere oppside i lisensen og har derfor sikret oss muligheten til å bore ytterligere to brønner med samme rigg i 2015, sier Sonesen i meldingen.
– Vi jobber nå med å forberede neste års leteprogam parallelt med å vurdere ulike utbyggingsalternativer. Resultatene av leteboringene neste år vil være avgjørende for valg av produksjonsløsning for en mulig utbygging av Pil, Bue og forhåpentligvis nye funn.
Les også:
Her er sommerens mest spennende letebrønner