TRAFIKK OG ITS

Politiet advarer mot 120 km/t fartsgrense

Frykter flere alvorlige ulykker.

Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge.
Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
27. feb. 2020 - 08:17

Et forslag fra Frp om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene blir møtt med skepsis hos Politidirektoratet og politiet i Møre og Romsdal.

Fartsgrenseforslaget har vært på høring, og Politidirektoratet påpeker at økte fartsgrenser vil føre til økt risiko for ulykker og flere alvorlige trafikkulykker, skriver VG.

I dag er øverste lovlige fartsgrense på norske motorveier 110 kilometer i timen. Møre og Romdal politidistrikt mener det bør forbli slik.

«Distriktet fraråder på det sterkeste innføring av 120 km/t på motorvei i Norge», står det i høringssvaret. Også Helsedirektoratet går mot forslaget.

Det får ikke Frps Bård Hoksrud til å endre oppfatning. Han vil ha høyere fart.

– For noen av de aller beste motorveiene vi har i Norge er bygd for 130 kilometer i timen. De er egentlig bygd for enda høyere fart, sier Hoksrud til VG.

Saken ligger nå på samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) bord.

Statsminister Jonas Gahr Støre.
Les også

Norge gir milliarder til mer luftvern i Ukraina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.