KRAFT

Regjeringen får kritikk for Skogn-skrinlegging

Truls Tunmo
4. sep. 2008 - 14:59

Han karakteriserer det som et magaplask av regjeringen ikke å støtte planene.

-Det skal ikke mer enn et tørrår til før det blir kjempeproblemer i Midt-Norge. Regjeringen har somlet veldig i forhold til fornybar kraft og overføringskapasitet. Dette har skapt en enorm usikkerhet knyttet til gasskraft, sier Peter S. Gitmark.

Les:



Et stort mageplask

Han mener en langsiktig politikk i forhold til rammevilkårene for gasskraft har vært fraværende.

-Hele håndteringen av gasskraft og rensing har vært et eneste stort mageplask av regjeringen. Rammevilkårene har endret seg betydelig ut i fra hvem i regjeringen eller hvilket parti som har uttalt seg om saken. Det er svært skuffende, sier Peter S. Gitmark.



Bekymrer ikke Sp



Leder av næringskomiteen på Stortinget, Ola Borten Moe (Sp), mener det ikke er grunn til bekymring selv om det ikke blir noe gasskraftverk på Skogn.



-Vi kan satse på vindkraft, økt overføringskapasitet og det nye vannkraftverket under Sjetnemarka i Trondheim som åpner i oktober. Men når det er sagt, håper jeg at konsesjonen for et gasskraftverk på Skogn ikke blir levert inn igjen, sier Ola Borten Moe.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Lå i kortene

Han medgir at det er en skuffelse at det ikke blir noe gasskraftverk.

-Jeg har håpet at prosjektet kunne realiseres. Men sånn som dette har utviklet seg, har det lenge ligget i kortene at dette ikke var mulig. Det er synd fordi Skogn har alle nødvendige tillatelser også uten rensing. Konsesjonen har også blitt forlenget av sittende regjering frem til 2012. Men når gassprisen er så høy og strømprisen så lav, er det ikke lønnsomt å bygge et gasskraftverk. Man må forstå at ingen vil ta en regning på et årlig underskudd på 750 millioner kroner uten rensing – eller over en milliard kroner med rensing, sier Ola Borten Moe.



Håper på endring

Han mener prosjektet nå bør legges på is i påvente av at ting kan forandre seg.

-Dersom forholdet mellom strømpris og gasspris endres, eller at en rensemetode blir rimeligere enn i dag, så kan prosjektet bli realiserbart. Derfor er det viktig at konsesjonen ikke blir levert inn, sier Ola Borten Moe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.