KLIMA

Regjeringen inviterer oljebransjen til samarbeid om utslippskutt

Regjeringen vil få i stand et energipartnerskap med olje- og gassnæringen. Formålet er å bedre kraftbalansen og få ned utslippene på sokkelen.

Energiministeren Terje Aasland (Ap) tar til orde for et energisamarbeid med olje- og gassnæringen. Håpet er at det kan bidra til å få ned utslippene på norsk sokkel.
Energiministeren Terje Aasland (Ap) tar til orde for et energisamarbeid med olje- og gassnæringen. Håpet er at det kan bidra til å få ned utslippene på norsk sokkel. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
13. mai 2024 - 13:33

– Regjeringen har som mål å etablere et energipartnerskap med olje- og gassnæringen som kan bidra både til tiltak som bedrer kraftbalansen og til fortsatt utslippskutt på sokkelen, sier energiminister Terje Aasland (Ap) i en pressemelding.

Aasland hadde et møte med KonKraft om etableringen av et slikt partnerskap mandag. Initiativet vil også omtales i revidert nasjonalbudsjett.

KonKraft er en samarbeidsarena for Offshore Norge, Norsk Industri, Norges Rederiforbund, NHO og LO.

– Vi må tenke nytt og løfte i fellesskap for å få på plass den kraften vi trenger for å kutte utslipp og realisere flere muligheter, og jeg er glad for at LO, NHO og resten av Konkraft-samarbeidet er positive til et slikt samarbeid, sier Aasland.

Rolf Folland er utnevnt som ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Han overtar jobben etter Louise Kathrine Dedichen. Folland har vært sjef for Luftforsvaret siden 2021. Her er han fotografert ved en tidligere anledning.
Les også

Ny jobb for forsvarstopp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.