SAMFERDSEL

Regjeringen lover byggestart på gigantprosjekt på Vestlandet neste år

Regjeringen har satt av nesten 40 milliarder kroner til ny E16 og jernbane mellom Arna og Stanghelle. Nå er det klart at byggingen starter neste år.

Samferdselsminister Jon-Ivar på vei opp trappene til Arna stasjon, der han kunne fortelle at Arna-Stanghelle har fått innpass i Nasjonal transportplan. Bildet er fra tidligere i år.
Samferdselsminister Jon-Ivar på vei opp trappene til Arna stasjon, der han kunne fortelle at Arna-Stanghelle har fått innpass i Nasjonal transportplan. Bildet er fra tidligere i år. Foto: Katrine Nordanger Mjelde
11. sep. 2024 - 13:41

Da Nasjonal transportplan ble lagt fram i mars ble det klart at prosjektet på den ras- og ulykkesutsatte veien mellom Bergen og Voss får 39 milliarder kroner.

Noe garantert oppstartstidspunkt kunne ikke regjeringen love da, annet enn antydninger om 2025/26.

– Det blir anleggsaktivitet i 2025. Vi sender proposisjon til Stortinget til våren. Det blir «point of no return», sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) på et møte på Arna stasjon onsdag, ifølge TV 2.

Han sier at selv om det er Stortinget som må godkjenne planene, så kan han ikke tenke seg at noen stikker kjepper i hjulene for prosjektet.

Vegvesenet og Bane Nor vil legge ut anleggsarbeidene på anbud.

Ansatte i Kystvakten er bekymret for rekrutteringen. De mener pensjons- og lønnsvilkårene ikke er konkurransedyktige og melder at det går ut over stemningen på jobb. Torgeir Tangedal, tillitsvalgt for Befalets fellesorganisasjon i Kystvakten, og Hanne Haug, logistikk- og materialbefal på KV Svalbard.
Les også

Kystvakten-ansatte slår alarm: – Bør finne seg noe annet å gjøre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.