FOSEN

Regjeringen må redegjøre i Stortinget om Fosen-saken: – Sjeldent alvorlig

Et flertall i kontrollkomiteen ber regjeringen om å redegjøre for Stortinget om hvordan Fosen-saken blir fulgt opp. SV kaller saken sjeldent alvorlig.

Audun Lysbakken (SV) kaller Fosen-saken sjeldent alvorlig, og mener det er viktig med en redegjørelse fra regjeringen.
Audun Lysbakken (SV) kaller Fosen-saken sjeldent alvorlig, og mener det er viktig med en redegjørelse fra regjeringen. Foto: Eirik Helland Urke
11. juni 2024 - 16:11

Dette ble utfallet av et møte i komiteen tirsdag ettermiddag. Et flertall i komiteen ber regjeringen «ta lærdom av Fosen-saken». Det bes også om en redegjørelse om framdriften i oppfølgingsarbeidet i løpet av høsten.

– Det er bra at Stortinget ikke slipper tak i denne saken, som er sjeldent alvorlig. Et menneskerettighetsbrudd fikk pågå svært lenge, og løsning kom først etter modige aksjoner og protester fra samisk ungdom og miljøbevegelse, sier SVs Audun Lysbakken.

SV har ønsket at Fosen-saken skal følges opp med en uavhengig gransking. Partiet mener det fortsatt er et spor som kan følges videre.

– Vi vil derfor vurdere om forslaget om gransking skal fremmes på nytt etter redegjørelsen. SV mener også det er aktuelt å ta Fosen-saken opp i kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Lysbakken.

Siden brexit har forholdet mellom EU og Norge når det gjelder fisk, blitt stadig dårligere.
Les også

Elleve EU-land retter fiskekritikk mot Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.