ENERGI

Regjeringen vil gi strømstøtte til nærvarmeanlegg

Regjeringen vil etablere en søknadsbasert strømstøtte for husholdninger knyttet til nærvarmeanlegg som baserer seg på strøm.

Regjeringen vil etablere en søknadsbasert strømstøtte for husholdninger av nærvarmeanlegg som baserer seg på strøm.
Regjeringen vil etablere en søknadsbasert strømstøtte for husholdninger av nærvarmeanlegg som baserer seg på strøm. Foto: NTB
18. feb. 2023 - 19:33

Årsaken er at regjeringen ønsker at også denne gruppen skal motta støtte til oppvarming, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Denne ordningen vil vi sikre strømstøtte til en gruppe husholdninger som til nå har falt utenfor strømstønadsordningen. Ordningen er også viktig da regjeringen er opptatt av at det skal være gunstig å velge energieffektive oppvarmingsløsninger, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Regjeringen foreslår å støtte forbruk fra og med november 2022, og legger derfor opp til at stønad vil kunne etterbetales. Regjeringen tar sikte på å legge fram forslaget for Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i mai.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er tydelig på at Norge trenger flere soldater . Bildet er tatt i forbindelse med opplæring av ukrainske piloter i Danmark.
Les også

Varsler tung satsing på Sjøforsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.