Statsminister Erna Solberg leverte selv nyheten under et besøk på NTNU i dag, sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og olje- og energiminister Tord Lien, skriver Adresseavisen.
Regjeringen har bestemt seg for å samle hele NTNU i området Gløshaugen, Øya og Kalvskinnet.
Dermed vrakes Dragvoll, og 14.000 studenter og 1500 ansatte vil måtte flytte til Gløshaugen-området 3,5 kilometer unna.
– NTNU er et universitet for hele Norge. Det blir mest spennende, innovative og ikke minst største universitetet, sa statsminister Erna Solberg, ifølge NTNU.
Les også: Slik får du mest ut av studietiden. Og jobb etterpå
Vil gi bedre arealer
Virksomheten er i dag spredd på flere ulike steder.
En rapport for å kvalitetssikre campusplanen konkluderer med at én-campusløsningen på Gløshaugen vil gi bedre arealer, bedre muligheter til å utnytte eksisterende ressurser, mindre behov for nybygg og nye muligheter for tverrfaglig samarbeid enn ved et todelt campus, skriver avisen.
Etter å ha gått gjennom denne rapporten har regjeringen nå bestemt seg for å samle NTNU på ett område.
Planene inkluderer også lærerutdanningen, som er midlertidig plassert på Moholt, og kunst- og musikkmiljøene i Olavshallen og i Innherredsveien.
Hovedgrepet i campusplanene for fremtidens NTNU er faglige klynger: Teknologi på Gløshaugen, helse på Øya, økonomi i Hesthagen og arkitekt/musikk/kunst i området mellom Studentersamfundet og høyskolebakken.
To spørsmål som er uløst er samling av lærerutdanningene og om Hists teknologiutdanning skal flyttes til Gløshaugen-området, ifølge Adressa.
Les også: – Det er ikke slik en kvinnelig ingeniør ser ut
Felles campus best for fusjon
I januar vedtok styret i NTNU at de ønsker en sammenslåing med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.
Sammenslåingen vil gjøre NTNU til Norges største universitet med nærmere 38.000 studenter.
Et felles campus vil også være det beste for fusjonsprosessen, ifølge kvalitetsrapporten.
Også en rapport fra Rambøll har anbefalt et nytt felles supercampus som samler dagens Dragvoll og Gløshaugen på samme sted i sentrum av byen.
Les også: Dette er landets mest fornøyde ingeniørstudenter
– Tilpasset fremtiden
I artikkelen på NTNUs nettsider sier rektor Gunnar Bovim at dette blir en campus for fremtiden, og at et samlet universitet vil gjøre det lettere å oppfylle samfunnsoppdraget.
– Universitet blir på denne måten bedre integrert i byen, det kommer tettere på næringsliv, arbeidsliv og innovasjonsmiljøene, hele bredden av fagmiljøene, uttaler han.
Bovim mener at løsningen også vil være mer attraktiv for studentene, ved at universitetet tilpasser seg fremtidens læringsformer, og det blir lettere å ta fag på tvers. Universitetet blir også enda mer tilgjengelig for bybefolkningen.
– En samlet campus vil øke bruken av felles arealer og tjenester, undervisningsarealer, laboratorier og studentarbeidsplasser. Nye læringsarealer blir tilpasset flerbruk og fleksible løsninger, og vi får en mer intensiv bruk av dagens arealer, mener han.
Målet er også at campus skal være et nullutslippssamfunn. Kortere avstander gir mindre transport, oppgradering og nybygg skal redusere miljøbelastningen, mens flere ansatte og studenter samlet på campus gir bedre utnytting av byggene.
Les også: Norges teknologiske nivå er milevis bak andre vestlige land