DATATELE

Regner med dobling av statlige IT-oppdrag

LØNNSOM REGNING: Før Gunilla Resare og Odd Inge Hellesylt i SAS Institute går i dialog med statlige fortetak har de pønsket ut hvilke konkrete løsninger de kan tilby, samt hvordan de over tid skal få virksomheten på kroken. En selektiv og langsiktig tankegang har gitt gode resultater for det amerikanske IT-selskapet i Norge.
LØNNSOM REGNING: Før Gunilla Resare og Odd Inge Hellesylt i SAS Institute går i dialog med statlige fortetak har de pønsket ut hvilke konkrete løsninger de kan tilby, samt hvordan de over tid skal få virksomheten på kroken. En selektiv og langsiktig tankegang har gitt gode resultater for det amerikanske IT-selskapet i Norge. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
1. juni 2007 - 13:28

Etter en omstruktureringsrunde satser SAS Institute Norge Norge nå mer offensivt på offentlig sektor.

– Jeg har jobbet i en årrekke for IT-selskaper som Sybase, Intaktiv og Hex. Først etter at jeg kom til SAS Institute for et og halvt år siden så jeg at de har en helt annen tilnærming til virksomheter innen offentlig sektor. I dag er det mange offentlig anbud og mulige kontrakter. Men for å få oppdrag har SAS Institute valgt et langt løp med kontakt og samarbeid med den statlige virksomheten før man legger inn anbud, sier Odd Inge Hellesylt, ansvarlig for offentlig sektor i selskapet.

Denne fremgangsmåten har ført til at SAS Institute mange ganger har visst om mulige offentlige anbud før de legges ut. Dette bekreftes også av markedsdirektør Gunilla Resare.

Posisjonert seg godt

Teknisk Ukeblad har flere uavhengige kilder i IT-bransjen og i staten som mener at SAS Institute dermed har klart å posisjonere seg tidligere og bedre på enkeltoppdrag enn konkurrenter som eksempelvis Oracle, Component Software og IBM.

SAS Institute hevder at de har over 200 konkurrenter internasjonalt, rundt ti av disse konkurrer aktivt om programvare som håndterer rapportering og analyse til offentlige virksomheter i Norge.

Store penger

Den norske IT-bransjen har for alvor ”oppdaget” at statlig sektor har et stort potensial når det skal utvikles og selges IT-løsninger og programvare. For å sitere en leder i ErgoGroup; – Det er i offentlig sektor at de virkelig store pengene og kontraktene er!

Siden i fjor sommer har det vært et rush i offentlige anbud og kontrakter. Ikke minst hos helseforetakene. Mens de fleste konkurrentene jobber med hele offentlig sektor – altså staten, fylkene og kommunene – har vi konsentrert oss om statlige virksomheter og foretak. Vi har gått mer selektivt inn i dette markedet, sier Gunilla Resare.

Selektiv tankegang

SAS Institute er verdens største privateide, ikke børsnoterte programvareselskap. De utvikler og selger løsninger innen dataintegrasjon, datavarehus, rapportering og analyse. Salgskontoret i Norge teller 75 personer og de regner med å doble antall ansatte som jobber mot statlige virksomheter fra 15 til 30 i løpet av et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.