Teleskopet skal til Kina og brukes ved Yunnan Astronomical Observatory sørvest i landet, 3200 meter over havet. Det blir det første i Asia med forstørrelse nok til å "se bakover" minst fem milliarder år.
Teleskopet er utviklet av det engelske selskapet Telescope Technologies Limited (TTL). Ifølge TTL-sjefen Tony Fox-Leonard skal teleskopet blant annet studere ukjente solsystem og lete etter planeter som vår.
Det skal også sjekke såkalte kataklysmiske variabler i stjerner og novaer, og stort sett forsøke å fastslå universets alder og størrelse ved å overvåke supernovaers lyskurver.
Med kataklysmiske variabler menes kjente og ukjente fenomen som utløser/påvirker enorme univers-katastrofer og omveltninger, som giganteksplosjoner (supernovaer).
Robotstyringen gjør teleskopet i stand til å reagere spontant på fenomen som gammastrålingsutbrudd og andre store hendelser i rommet. Hovedoptikken i teleskopet er utviklet og bygget i England, og er laget av glass som ikke utvider seg i temperatursvingninger.
Teleskopets bygning (inneslutning) og dennes værstasjon opererer som en frittstående enhet og kan drives nesten helt uten menneskers inngripen. Programvaren som styrer robotikken er omfattende og gjør teleskopet til et av de mest allsidige på kloden.
Det nye teleskopet skal samarbeide med teleskop som Faulkes 1 teleskop på Hawaii-øya Maui, med Liverpool's John Moores University teleskop på La Palma (Kanariøyene) og med Faulkes 2 teleskop i Australia. Dermed har forskerne et globalt nett som kan studere verdensrommet 24 timer i døgnet. Nettet skal senere utvides med ytterligere et tometers teleskop, da i India.