Øystein Grøndahl er en NITO-student som oppdaget et visst talent og glede ved å undervise realfag og teknologi. Det bestemte han seg for å dele med andre.
Overfylt
I løpet av 2012 gjennomførte han flere forelesninger i matematikk i Bergen. 215 mennesker møtte opp på kort varsel for å få med seg undervisningen, men det var plass til bare 125 i auditoriet.
Derfor ble forelesningen streamet, og i etterkant ble videoen lagt ut til bruk for alle som trengte mattehjelp.
Ifølge NITOs studentundersøkelse sier 72,1 prosent av studentene at de ikke får undervisning gjennom video og streaming. Mens i utlandet er det mer vanlig å ta i bruk audiovisuell teknologi for å undervise også utenfor klasserommet.
Les også: Disse superelevene forgudes av Norges mektigste
Invitert overalt
Forelesningene og videoene ble godt mottatt av ingeniørstudenter og andre som studerer matematikk.
– Jeg har blitt invitert til Høgskolen i Oslo og Akershus, Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Trondheim på nyåret. Jeg har også fått tilbud om å undervise fast. Med streamen og opplasting av videoer kan det hjelpe alle ingeniørstudenter med å få matematikken på plass. Temaene er jo i stor grad like ved alle utdanningene i landet.
Les også: Derfor er elever i Singapore nummer én i matte
Nytt kurs i dag
I dag har han et nytt kurs for alle som ønsker å komme. Mens resten av landet er opptatt med juleforberedelser skal NTNU-studenter bruke ettermiddagen i et auditorium for å forberede seg til eksamen.
Hittil er det over 300 påmeldte til arrangementet. Flere kan se forelesningen direkte fra forelesningssalen.
– Når man kan gjøre noe som hjelper så mange synes jeg man bør gjøre en hederlig innsats. Det eneste negative med kurset er vel at jeg ikke kan gå gjennom alle temaer og alle varianter og detaljer i løpet av et så kort kurs. Da ville det tatt en uke for ta igjen alt. Det er synd å vite at jeg har hoppet over viktige ting, men man kan ikke ta alt på en slik kort økt.
Du kan følge med på kurset her fra klokken 14. Der kan du også se tidligere kurs.
Les også:
En av tre klarer ikke enkel matte
Verdensrommet kan kurere matteangst