Stavanger: Halvannet år etter at Huldra-plattformen ble lagt ut for salg på finn.no har Statoil endelig fått napp.
Selskapet mener Huldra er i for god stand til å skrotes. Derfor ble den lagt ut for salg. I salgsprospekter blir det reklamert med både sjøutsikt og 20 soverom på den 12 år gamle plattformen.
Nå har Statoil endelig funnet aktuelle kjøpere, og selskapet har bedt myndighetene om et møte for å diskutere prosessen ved et eventuelt salg.
Les også: Ungarsk tips førte til Statoil-razzia
Konkret interesse
- Det stemmer at det er interesserte i markedet, men ingenting er foreløpig konkludert. Fra å gå bredt ut med finn.no-annonsen har vi snevret inn og henvender oss nå fortrinnsvis til potensielle kjøpere innen olje- og gassindustrien. Jeg kan ikke si noe mer om hvilke konkrete interessenter vi har, men vi er optimistiske med henhold til gjenbruk av Huldra, opplyser pressetalsmann Ola Anders Skauby til Teknisk Ukeblad.
Han opplyser at produksjonen på Huldra stenger ned i løpet av første halvår neste år.
- Så vil det gå to til tre år med plugging av brønner før plattformen eventuelt kan flyttes.
Les også: Prøver å lamme oljeproduksjon med cyberangrep
Én krone
Det er foreløpig ikke kjent om interessen kommer fra utlandet eller Norge. Men Yme-feltet trenger en ny plattform etter at det viste seg at den første milliardplattformen ikke virker.
Med Huldra kan Talisman få en plattform som er i orden for bare én krone.
I salgsprospektet opplyser Statoil at Huldra-plattformen, som har vært i produksjon siden 2001, er opparbeidet med et tidløst og bestandig stålunderstell, toppside med boligkvarter, helikopterdekk og produksjonsfasiliteter.
- Eier har vedlikeholdt plattformen jevnlig, og den framstår som en moderne og fornuftig løsning.
Foreløpig ligger plattformen flott til med 360 grader sjøutsikt i Nordsjøen, i blokkene 30/2 og 30/3 om lag 16 kilometer fra Veslefrikk-feltet, men kjøper vil være pliktet til selv å flytte plattformen til ny lokasjon.
Miljøvernere ville ha plattformen
Salgannonsen på finn.no var ingen stor suksess. Eneste interesserte kjøper var Natur og Ungdom som ville betale femti kroner for plattformen.
Budet ble selvsagt ikke akseptert ettersom miljøvernerne ville blitt evige gjeldsslaver dersom de skulle dekke kostnadene ved flytting av plattformen.
Statoil opplyser også at de fortrekker at den skal brukes til olje og gass-produksjon.
Les også:
Skatteendringer kan velte Linnorm