Signerte byvekstavtale som sikrer Tromsø 1,7 milliarder til bedre transport

– Med denne avtalen legger vi et godt grunnlag for å realisere nullvekstmålet i byen de neste ti årene. Det blir bra for den videre utviklingen av Tromsø, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Fra venstre statsråd Jon-Ivar Nygård (SD), statssekretær Sigrun Wiggen Prestbakmo (KDD), fylkesordfører Tarjei Jensen Beck og ordfører Gunnar Wilhelmsen.
Fra venstre statsråd Jon-Ivar Nygård (SD), statssekretær Sigrun Wiggen Prestbakmo (KDD), fylkesordfører Tarjei Jensen Beck og ordfører Gunnar Wilhelmsen. Foto: Kristoffer Rød-Lindberg, Samferdselsdepartementet
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
31. okt. 2023 - 19:55

Representanter fra både Regjeringen, fylkeskommunen og Tromsø kommune var med på signeringen av  byvekstavtalen for Tromsø. Den innebærer at staten har inngått avtale med med fylkeskommunen og kommunen for de kommende ti år - for perioden 2023-2032. Rammen er om lag 170 millioner kroner i året i gjennomsnitt.

Trollstigen er et populært reisemål for mange.
Les også

Rasfare stengte turistmagneten: Trollstigen får 40 millioner til strakstiltak

Bidrar til å nå nullvekstmålet

- Byvekstavtaler er det viktigste virkemiddelet vi har for å nå nullvekstmålet for persontransport med bil, og regjeringen har derfor ønsket en avtale med Tromsø, sier Nygård.

Tromsø er den første av de fem mellomstore byene i Norge som inngår en slik avtale med staten. - At vi nå får med et nytt byområde i byvekstarbeidet er veldig positivt. Byvekstavtalen er et viktig verktøy for samordning i areal- og transportpolitikken, sier Sigrun Wiggen Prestbakmo, statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet.

Regjeringen sier de vil legge til rette for miljøvennlige reiser, og vil også redusere problemer som følge av kø, støy og støv. Tilskuddet til byvekstavtalen for Tromsø skal blant annet gå til kollektivtransport, sykling og gange.

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er kritisk til norsk klimapolitikk.
Les også

Riksrevisjonens klimakritikk: : Ut mot billigere drivstoff

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.