Bluetooth-anvendelser vil i første omgang være nært knyttet til den enkelte brukers personlige behov. Etter hvert kommer helt sikkert en rekke andre anvendelser, som for eksempel sikkerhet og økt effektivitet ved innsjekking på flyplasser.
Danske Bluetags AS har allerede gjennomført et prøveprosjekt på Billund flyplass. Passasjerer som reiser ofte, blir utstyrt med Bluetags-brikker, som opprinnelig ble utviklet for å spore bagasjen. Passasjerene registreres én gang for alle i en database med navn, adresse, passnummer, mobilnummer, samt biometriske data som fingeravtrykk eller iris-mønster.
Neste gang passasjeren som er registrert i basen, ankommer flyplassen, blir vedkommende automatisk registrert av flyplassmyndighetene. Passasjeren går da gjennom innsjekking, langt raskere enn før, til sikkerhetssjekken. Bluetooth aksesspunkter registrerer at hun eller han er på vei. Personen går gjennom den spesielle Bluetags-køen, som går mye raskere enn de andre køene. Vel fremme vil sikkerhetsoffiseren allerede ha passasjerens data oppe på skjermen. Disse sjekkes så mot et automatisk kamera eller fingeravtrykksensor.
Ved ombordstigning behøver passasjeren heller ikke vise pass og boardingkort på nytt, siden denne informasjonen allerede ligger i Bluetag databasen. Dersom det oppstår forsinkelser i avgangen, kan passasjeren få SMS-melding om dette på mobiltelefonen.
Det danske selskapet regner med at systemet også kan benyttes i de fleste andre anvendelser hvor det er behov for adgangskontroll og eventuelt informasjon om hvor den enkelte befinner seg.