Sivilingeniøren fra Moss har klare og overordnede mål i yrket sitt – hun skal bidra til at det blir renere energiløsninger på kloden.
– Det må bli mer fornybar energi, renere fossil energi og renere transportløsninger. En del av dette arbeidet er konseptutvikling, påvirkningsarbeid og egne utredninger, sier Beate Kristiansen.
Mennesker og miljø
– Hva er det beste med å jobbe som ingeniør i Bellona?
– Det er aldri en kjedelig dag her, kommer det kjapt fra 39-åringen. – Og jeg kommer i kontakt med mange spennende mennesker. Jeg får være med å påvirke en mer miljøvennlig utvikling. Det er også veldig motiverende å opptre på vegne av Bellona.
Kristiansen jobber på tvers av sektorer og forskjellige typer aktører, blant annet med å samle disse aktørene.
– Det går på om vi kan bli enige om ting som vi foreslår for politikere. Jeg får et kjempestort nettverk gjennom jobben min, sier hun.
Optimister
Beate Kristiansen har bakgrunn fra maskinlinjen på daværende NTH i Trondheim.
I 1995 tok hun hovedfag i termodynamikk. Tidligere har hun jobbet i Kværner med gasskip, og i Statoil med transportrørledninger for naturgass.
– Akkurat nå jobber jeg mye med hvordan vi skal håndtere CO 2-problematikken. Det er viktig å ha nødvendig innsikt for å kunne forstå dette. Men vi i Bellona er teknologisoptimister, vi jobber mye med nye teknologier som kan redde klimaet.
Ønsker ingeniørkoleger
– Hva ønsker du deg mest i jobben din?
– Jeg skulle ønske at vi var flere teknologer her. Jeg skulle gjerne hatt flere gode folk i min stab. Vi har bruk for mange, men har ikke ressurser til å ansette flere nå, sier Beate Kristiansen.