Professor Erik Stensrud Marstein jobber ved fysisk institutt på Universitetet i Oslo, og er forsker på IFE og direktør ved Norwegian Centre for Solar Cell Technology. Han kjenner Dynatec-prosjektet godt, og han er positiv til det.
– Alt vi har sett foreløpig er positivt, det er gode grunner til å være optimist. De skyter ikke fra hofta, men de har vist at de er i stand til å levere, sier Marstein.
Han peker på at omsetningen innen solenergi ventes å passere 1000 milliarder kroner i 2015. Han våger seg ikke på noe anslag om hvor mange enheter Dynatec vil ha muligheter til å selge, men mener det vil være mange.
– Det avhenger av hvor mye nytt som blir bygget og hvor mange som vil skifte fra gammelt til nytt utstyr.
Marstein peker også på at selv om det er mange forskjellige løsninger under utvikling så er det få som er så markedsnære som Dynatec-reaktoren.
Selv om Dynatec har patenter er det alltid en viss mulighet for at noen vil forsøke seg. Marstein mener Dynatec har sikret seg så godt som mulig, blant annet ved en gjennomtenkt salgsstrategi.
– De må velge de riktige partnerne. Åpenbart selger de ikke til en større produsent som vil kjøpe kun én reaktor fra dem. Da vil de pille den fra hverandre for å lage sin egen.