MOBIL

Slik dreper du mobilen din

Har mobilen din overlevd det meste? Det er ingen grunn til å fortvile, her er fem tips som garantert tar knekken på den.

6. sep. 2010 - 16:18
Vis mer

Mobiltelefoner er små elektroniske dingser, som - i motsetning til de fleste andre dingser - er med deg overalt. Dette er naturlig nok årsaken til at en mobiltelefon blir ødelagt mye oftere enn for eksempel en X-box, fjernkontroll eller vase.

Likevel er det slett ikke alle som har opplevd å ødelegge mobilen sin. Er du blant disse er det heldigvis ingen grunn til å fortvile. Vi har samlet sammen fem tips for deg som vil være helt sikker på at telefonen blir skadet, ubrukelig eller borte iløpet av kort tid.

Les også: Dette får du ikke erstatning for

 

Samtlige av metodene nedenfor omfattes av den såkalte "ingen garanti-regelen". Det betyr at du kvitter deg med alle rettigheter du måtte ha på både forsikring og garanti, og risikerer dermed ikke å få ny eller reparert mobil uten kostnader.


1. Snakk i telefonen, overalt

Dersom du for eksempel bor i Bergen, har du sannsynligvis opplevd regn. Noen ganger regner det mye, andre ganger regner det lite. Ikke alle er klar over at mengden har lite å si - selv litt yr kan fikse biffen.

Hemmeligheten bak å snekre sin helt egen vannskade er rimelig enkel. Neste gang det regner tar du med deg telefonen ut og slår nummeret til bestemor, en gammel militærkompis eller noen andre du ikke har hørt fra på en stund. Deretter er det bare å spasere rundt til du føler at ting begynner å skje.

NB: Selv om du daglig har snakket ute i regnet i to uker og HTC Desiren din tilsynelatende er like fin, trenger du ikke miste motet. Skaden er sannsynligvis allerede skjedd. Før eller siden vil irren som har oppstått på kretskortet i telefonen vise seg i form av at telefonen slår seg av, at lyden forsvinner, at taster ikke lenger fungerer eller at skjermen blinker. Vær tålmodig, det kan ta flere måneder fra du får fukt i telefonen til ønsket effekt oppnås. 


2. Legg mest mulig i lommen sammen med telefonen

Dersom du pleier å ha mobilen din i en dedikert lomme uten noe annet i, har du ikke mye håp om å ødelegge den. Nøkler, mynt, snusbokser og skiftenøkler er eksempler på ting du kan legge sammen med mobiltelefonen din for best mulig effekt.



Ivar "ny telefon hver uke" Jensens høyre bukselomme hadde plass til det meste.

Det er litt uenigheter om hva som er mest effektivt av å bruke vide eller stramme bukselommer. Vide lommer vil naturlig nok føre til mer bevegelse, så alt dilldallet du har i lommen slår mot mobilen med jevne mellomrom. Med stramme bukselommer får du derimot et konstant press, og sannsynligheten for riper øker betydelig. Hvilken av disse løsningene du bør gå for avhenger altså av hva du vil oppnå.

3. Legg mobilen i vinduskarmen

Når du kjøper en mobil, får du med en instruksjonsmanual. På en av de første sidene finner du informasjonen du trenger for å ødelegge mobilen din - mens du sover. Mobiltelefoner er nemlig ømfintlige for fukt (se punkt 1), høy varme, kulde og partikler i luften.



Å bruke mobilen som støtte for å holde vinduet oppe er svært effektivt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
NITO
7 grunner til at du bør være fagorganisert
7 grunner til at du bør være fagorganisert

Dersom du leter etter et sted som kan tilby alle disse elementene i løpet av få timer, kan vi anbefale vinduskarmen på soverommet ditt. Vær obs på at denne metoden krever et åpent vindu for å være effektiv.

4. Legg telefonen i innerlommen på fjelltur

Det hender innimellom at det ikke regner ute, men det betyr ikke at en fuktskade er utenfor rekkevidde. Dersom du for eksempel skal gå på tur i fjellet, kan du legge telefonen i innerlommen på turjakken.



Innerlommen på fjelljakken din er en undervurdert måte å ødelegge mobilen på.

Etterhvert som du får opp tempoet, vil du oppleve større eller mindre grad av svette. Dette skaper kondens, som blir værende under jakken og gir mobilen din en herlig badstu. 

Best effekt får du om du har ulltrøye uten noen andre lag med klær før jakken. Ull sender kondensen rett videre uten noe ventetid, og grunnlaget for en fuktskade legges på rekordtid.


5. Legg mobilen på dashbordet

Du visste selvsagt at temperaturen i bilen din kan komme opp i godt over femti grader dersom det er sol ute. Her ligger det en gyllen mulighet til å kvitte seg med mobilen. Best effekt oppnår du om du legger den på dashbordet, slik at sollyset treffer den direkte gjennom frontruta. Det burde ikke ta mange timer før du har smeltet minst én vital komponent.

Om du ikke skulle greie å ødelegge telefonen på denne måten, er det bare å prøve igjen. Ha i bakhodet at du kan slå to fluer i en smekk med denne metoden. Er du heldig er telefonen nemlig forduftet når du kommer tilbake til bilen, sammen med vinduet på passasjersiden.

Relatert (i et par uker til..):

Miniguide: Unngå strandfellene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.