IT

Slik kan du bygge roboter uten koding

Crowdfunding gir muligheter for små og store ingeniører.

Med MOSS kan man kombinere enkle deler for å bygge roboter i alle tenkelige variasjoner, helt uten å kunne koding og elektronikk.
Med MOSS kan man kombinere enkle deler for å bygge roboter i alle tenkelige variasjoner, helt uten å kunne koding og elektronikk. Bilde: Modular Robotics
10. nov. 2013 - 10:12

På crowdfunding-siden kickstarter.com kan man støtte kreative prosjekter med alt fra 1 til 5000 dollar.

Et prosjekt som allerede har skaffet 126 prosent finansiering er MOSS, et konsept utviklet av selskapet Modular Robotics. De har skrapet inn over 126.000 dollar på å lage en unik robot-leke.

Visjonen til direktør Eric Schweikardt er å gjøre det samme for robotikk som Lego har gjort for arkitektur – bryte det hele ned til helt enkle byggeklosser, skriver Popular Mechanics.

Les også: Pentagon vil ha norske spionhelikoptre

Styres av smarttelefonen

Med MOSS kan man kombinere enkle deler for å bygge roboter i alle tenkelige variasjoner, helt uten å kunne koding og elektronikk.

– MOSS er skapt på en måte som gjør at man programmerer oppførselsen idet man bygger roboten, forteller Schweikardt til Popular Mechanics.

MOSS-robotene består av enkle komponenter som kan settes sammen og styres av en smarttelefon eller et nettbrett. En god måte å rekruttere nye ingeniører på, skulle man tro.

Avhengig av hvor mye en betaler til prosjektet, kan man motta alt fra en t-skjorte til det mest avanserte MOSS-byggesettet. Er man virkelig rundhåndet får man i tillegg lov til å besøke Modular Modular Robotics for en dag.

Les også:  Dette bør alle IT-sjefer ta inn over seg

Mange roboter blir til én

Forskjellige typer kuber har ulike oppgaver: Gule klosser gir kraft, blå sender data, grønne mottar data og lilla lar strøm eller data passere uavbrutt gjennom. I tillegg har man hjul og andre ekstrakomponenter.

Klossene settes sammen ved hjelp at magnetkuler. Slik kan man skape alt fra kuleledd (ett magnetledd), til hengsler (to ledd), og faste strukturer.

Med moduler til litt under en femtilapp, opp til større byggesett til 700 kroner, er mulighetene mange.

Med telefonen eller nettbrettet kan man bruke flere ulike apper til å kommunisere med robotene via bluetooth. Dermed får man kontroll på forskjellige sensorer og motorer som finnes i byggeklossene.

Modular Robotics gikk i samarbeid med kunstneren Huck Gee for å vise hvordan bare fantasien setter grenser for hva slags roboter man kan bygge. Gee tok utfordringen og bygget samurai-inspirert robot-tanks, skriver Popular Mechanics.

VIDEO: Humanoiden Asimo kan løpe som et menneske

Inviterer jentene

Variasjonen av prosjekter på kickstartet.com er stor, og man kan blant annet finansiere rimelige 3D-printere og droner.

Og MOSS er ikke det eneste prosjektet på kickstarter.com som er interessant for unge ingeniør-spirer. GoldieBlox er et prosjekt som lager byggesett med en estetikk som appellerer til jenter.

Gründeren Debbie Sterling har nesten håvet inn det dobbelte av hva hun ba om, til sammen imponerende 285.881 dollar.

På under ett år klarte Sterling å få produktet sitt inn i sortimentet til den verdensomspennende leketøyskjeden Toys"R"Us.

Les også:

Nå starter piratjakten i Norge

Her testes Norges nye super-drone  

Laser-bredbånd gir seks ganger raskere kommunikasjon  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.