IT

Slik vil studentene gjøre arbeidsplassen smartere

5. aug. 2014 - 08:53

I et forsøk på å skape en smartere arbeidsplass har fire masterstudenter brukt sommeren sin på å utvikle en ny applikasjon.

I løpet av fire uker har studentene fra Lund universitet, NTNU og Westerdals Oslo ACT (tidligere NITH) laget en plattform for å integrere mennesker og maskiner på en bedre måte.

Les også: Med et trykk på mobilen skal elbilen parkere seg selv og koble til lading

Enklere kommunikasjon

Utviklingen av plattformen skjer i regi av Accenture. De fire studentene har alle hatt internship hos bedriften, som lever av å leie ut konsulenttjenester innen rådgivning, teknologi og outsourcing.

– Vi har veldig mange infoskjermer her i bygget, og vi ønsket å se på hvordan teknologier fra "The Internet of Things" kan hjelpe oss med å finne en smartere måte å bruke dem på. Studentene har jobbet med å utforske disse teknologiene og finne en bedre løsning for kontroll av skjermene, for å skape en smartere og enklere arbeidsplass, sier Rayner Vintervoll, prosjektleder hos Accenture.

Malin Andersson er en av fire sommerstudenter på prosjektet. Hun finner enkelt frem en presentasjon på smartphonen sin via appen, og overfører den i løpet av sekunder til den nærmeste skjermen i bygget.

– Det vi har gjort er å bygge opp en plattform som gjør at ulike smarte ting kan kommunisere med hverandre, sier hun.

Les også: Slik skal BitTorrent gjøre chatten umulig å overvåke

Direktestyring fra mobil

Etterhvert som Andersson forflytter seg rundt i bygget kan alle skjermene opereres på samme måte, ved hjelp av applikasjonen på mobiltelefonen.

– Stadig mer av det rundt oss blir digitalt. Ved å kunne styre skjermer direkte fra mobilen, og slippe tilkoblinger med kabler kan man spare en god del tid, forklarer hun.

Når plattformen er ferdig utviklet skal den kunne styre alt fra smartklokker og smarte lyspærer til smartbiler.

– Det skal for eksempel være mulig å gå inn på appen og skru på varmen i elbilen din, så den er god og varm til du setter deg inn i den om vinteren, sier Andersson.

Les også: «Pirat-Netflix» støtter nå Apple TV

Bedre kontroll

Løsningen fungerer ved at hver skjerm har en liten Bluetooth-sender (iBeacon) som sender ut signaler som fanges opp av smarttelefonen. Telefonen finner så ut om den er nær nok skjermen til å la brukeren styre den via Internet of Things-plattformen. 

– Ved å kombinere innendørsposisjonering sammen med plattformen lar vi kun de brukerne som er i umiddelbar nærhet av skjermene styre dem, sier Vintervoll. 

Appen finner riktig skjerm utfra plasseringen din i bygget. Ved å trykke seg frem til ønsket presentasjon kan den enkelt overføres til nærmeste skjerm.

Målet fra Accentures side, er å gjøre hverdagen enklere for de ansatte ved kontorlokalet på Fornebu ​og å utforske mulighetene Internet of Things og teknologier som iBeacon gir oss til å lage smartere løsninger.

– Vi ønsker å gi de ansatte appen, slik at de kan få bedre kontroll over de digitale løsningene i bygget, sier Vintervoll.

Les også:

Apper kan stjele sensitive data fra mobilen

Google pusser opp Docs

Slik sikrer du filene i nettskyen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.