NETTARKIV

Solgt til Scana Industrier

Anders J. Steensen
8. mai 2006 - 14:53

Vestby: Før salget gjennomføres, vil Scana Industrier ha en full finansiell gjennomgang av Brødrene Johnsen. Scana regner med at salget er fullført før sommerferien. I 2005 omsatte vestbyselskapet for 108 millioner kroner, opp fra 70 millioner kroner året før.

– Vi regner med å øke omsetningen med ytterligere 40 millioner inneværende år. For å sikre de kontraktene vi har inngått eller ser for oss, må vi ha større finansiell styrke. Det får vi gjennom Scana Industrier, sier administrerende direktør Sverre Johnsen i Brødrene Johnsen.

Olje- og offshoremarkedet er dominerende for firmaet. Fra så å si å være Simrads mekaniske avdeling for produksjon av ekkolodd og sonarer, betjener selskapet i dag olje- og offshoremarkedet med forskjellige løsninger knyttet til mekanisk utstyr.

– Vi konstruerer og produserer utstyret selv. Vår ingeniørstab i Applied Manufacturing Technology (AMT) utgjør 1/3 av antall ansatte. De samarbeider nært med fagarbeiderne i produksjonen og får overført mye nyttig erfaring som vi tar hensyn til når vi konstruerer våre produkter. God design og produktutvikling er nøkkelen til vår suksess, sier Sverre Johnsen.



Samarbeid med svensker

Salgssjef Bjarne Olsen i AMT har lang erfaring fra olje og offshore. Han forteller at mange av oppdragene er til andre og større systemleverandører, men hvor AMT har utviklet egne løsninger for en del av de kompliserte mekaniske komponentene. – Det er særlig rettet mot miljøet i Arendal og laste- og lossesystemer. Men vi har også utviklet komplisert mekanikk i forbindelse med boreutstning, forteller Olsen.

Mye av utstyret de leverer er tungt og stort. Verken lokalene på Ski eller Vestby kan levere de største enhetene, som tromler til lasteslangen for olje. – Vi samarbeider med Gøtaverken om enheter som er større enn 6 X 6 meter. De har både produksjonskapasitet og utstyr til å kunne lage det største utstyret i sitt plateverksted. I tillegg har svenskene en betydelig ingeniørkompetanse som vi kan bruke i forbindelse med styrke- og dynamiske beregninger på utstyret, sier Johnsen.



Har tatt Catia i bruk

Samarbeidet med arendalsregionen har formalisert seg i konstellasjonen Applied Engineering Technology. Dette er et strategisk samarbeid for å utvikle og produsere gode løsninger som er konkurransedyktige internasjonalt. Målet er å gå inn i forkant av prosjekter og produkter. Der trekkes folk fra produksjon og drift inn for å utvikle de beste løsningene i en felles engineeringsprosess.

Blant annet er Sevan Marine med i dette samarbeidet. For å bli en integrert del av utviklingen av Sevans produksjons- og boreplattformer, har AMT anskaffet Catia som nytt 3D DAK system. Vestbybedriftens konstuksjoner inngår som en integrert del av den tredimensjonale datamodellen for hver enkelt av plattformene som blir konstruert i Arendal og byggeti Kina.

– Både Sevan, AMT og Yantai Raffles verftet i Kina henger i en felles database. Det viktigste vi oppnår gjennom dette samarbeidet er at vi lager enheter tilrettelagt for produksjon og montasje, slik at det blir en god og kostnadseffektiv løsning. Dermed blir vi også konkurransedyktige internasjonalt, forteller Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.