Pengene, som rundt regnet tilsvarer 700.000 kroner, går til å dekke deler av utgiftene til et møte om kampen mot piratvirksomheten.
Møtet holdes i den lille afrikanske republikken Djibouti, tidligere Fransk Somaliland, i regi av FNs sjøfartsorganisasjon IMO.
Felles front
Målet med møtet er å komme frem til en regional avtale om samarbeid om bekjempelse av piratvirksomheten i området.
– Det er viktig at landene i regionen selv bidrar aktivt i arbeidet mot piratvirksomhet i Adenbukten, og derfor støtter vi dette møtet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre, ifølge en pressemelding fra UD.
200 gisler
For tiden er 11 skip kapret og over 200 sjøfolk holdes som gisler. Årlig seiler om lag 1000 norske skip gjennom området, men hittil er ingen norskflaggede skip kapret.
Norske myndigheter mener at piratvirksomheten i området utenfor Somalia utgjør en stor fare for mannskap og skip. I 2008 ble det registrert over 100 kapringsforsøk, hvorav 42 kapringer.
Les også: Marinefartøyer mot pirater
Snakker sammen i Norge
– Regjeringen deler skipsfartsnæringens bekymring over situasjonen. Vi har tett dialog med næringen om tiltak for å håndtere de store utfordringene vi står overfor, sier Brustad.
Somalia har vært uten effektive myndighetsinstitusjoner i 18 år og er preget av kaos, lovløshet og fattigdom.
Ifølge DU er dette bakgrunnen for at piratvirksomheten har kunnet utvikle seg.
Bistand
Norge er sterkt engasjert i humanitær bistand til befolkningen i Somalia, og støtter arbeidet for fred og forsoning i landet.
Men inntil Somalia selv kan gripe inn mot piratene må det internasjonale samfunn treffe tiltak for å beskytte internasjonal skipsfart utenfor Somalias kyst, skriver DU i pressemeldingen.