Statoils intensiverte leteaktvitet har allerede gitt resultater.
Hittil er syv brønner boret, med funn i seks av disse.
– Det er fortsatt futt i norsk kontinentalsokkel. Det vises ved at vi oppdager stadig nye reserver, sier konsernsjef Helge Lund.
Han er godt fornøyd med tildelingen av fem lisener i 19. runde, tre med operatørskap.
Gullgutt
Konsernsjef Helge Lund kan smile fra Nordkapp til Lindesnes. Aldri før has Statoil produsert så mye olje og gass, og aldri har oljeprisen vært høyere.
Til tross for driftstans på Visund, og driftsstopp på Heidrun, Kvitebjørn og Oseberg, produserer selskapet olje og gass fra norsk sokkel som aldri før, over en millione fat oljeekvivalenter produseres daglig.
Høye oljepriser og god driftsregularitet sikrer rekordresultet for Statoil. Driftsoverskudd første kvartal ble på 31 milliarder kroner med et resultat etter skatt på 10,3 milliarder.
Gjennomsnittlig produksjon var på 1 237 000 fat oljekevivalenter daglig, som også er ny rekord.
Resultatet er 34 prosent høyere enn første kvartal 2005, til tross for at prisene på olje ligger 39 prosent over, mens den for gass ligger hele 53 prosent over nivået for 2005. Gjennomsnittlig oljepris var 406 kroner per fat eller 2,55 kroner per liter. Gjennomsnittlig gasspris for første kvartal var på 2,02 kroner per Sm 3, eller 20 øre per kWh.
God drift
Lund vil fremheve driftsregulariteten på Mongstad og på Kårstø som viktige faktorer for et godt resultat.
– Kårstø er sentral i norsk olje og gassproduksjon. Gjennom prosjektet KEP 2005 som vi avsluttet i fjor, har vi fått en god stabil drift som sikrer leveranser av gass til Europa, sier han.
Statoil-sjefen er også opptatt av at Sleipnerfeltet er bitt en nøkkelbrikke i norsk gassproduksjon.
– Dette er blitt vårt svar på Sinsenkrysset. Herfra kan vi velge mange veier og markeder for våre gassprodukter. Fra høsten av kan vi starte mer gasseksport til Storbritannia. Da er Langeled klar til å kunne ta i mot gass, understreker Lund.