Informasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad, bekrefter at Statoil vil være forsiktig med å ansette nye medarbeidere.
– Vi vil vurdere behovet ekstra nøye før eventuelle nyansettelser. Dette er naturlig i en fusjonsprosess , sier Aanestad. Han understreker at Statoil ikke har full ansettelsesstopp.
Prosjekter utsatt
Statoil har flere ganger varslet om at mangelen på ingeniører skaper problemer for selskapet. I Adresseavisen i fjor sommer meldte Hege Rognø, direktør for undergrunnsenheten i Halten Nordland-området, at prosjekter ble utsatt på grunn av ingeniørmangelen.
Men informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad tror ikke fusjonsplanene vil svekke selskapet i kampen om de kloke hodene.
– En av de viktigste virkningene ved fusjonen er at kompetansen vil styrkes, sier han.
Positivt mottatt
Tekna har tidligere bedt Statoil-ledelsen stoppe nyansettelser inntil det blir klarhet i om det blir nedbemanninger i det nye selskapet.
Terje Aas Warland, leder for 2000 Tekna-medlemmer i Statoil, er fornøyd med at ledelsen i selskapet nå ser ut til å følge anmodningen.
– Dette er helt i tråd med vårt syn. Det vil sannsynligvis bli noen overflødige stillinger i det nye selskapet. Selv om de fleste av disse trolig kan løses ved omrokkeringer, er det feil å gjennomføre mange nyansettelser før situasjonen er avklart, sier han.
Drømmearbeidsgiver
I fem år på rad har Statoil ligget på topp på ingeniørers og økonomers ønskeliste over arbeidsgivere , viser årlige undersøkelser gjennomført av Universum.
Hele 38,1 prosent holder Statoil som førstevalget hvis de får velge fritt. Hydro ligger på tredjeplass med 26 prosent.