– Vi ser på muligheter på sokkelen i Arktis, inkludert Jamalhalvøya, uttaler Russland-ansvarlig for StatoilHydro, Bengt Lie Hanssen, til nyhetsbyrået Reuters.
Lars Bjelvin i informasjonsavdelingen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at StatoilHydro nå ser på andre russiske muligheter enn Kharyaga og Sjtokman.
Teknisk Ukeblad skrev om StatoilHydros Jamal-interesse i fjor.
Les også: 90 milliarder fat olje i Arktis
Enorme ressurser
I kampen om å delta på Jamal-eventyret, må StatoilHydro forholde seg til størrelser som ExxonMobil, Shell og ConocoPhillips.
Det er heller ikke så underlig at gigantene vender nesa mot Sibir: Ifølge Gazprom har området gassreserver til å produsere det doble av Russlands nåværende totale gasseksport – når det er ferdig utbygget.
Utfordrende
Jamal-feltet dekkes av permafrost og domineres av frossent myrlandskap. Det kommer til å stille krav til all erfaring StatoilHydro har å rutte med rundt utbygging i ugjestmilde strøk.
– Plattformer som synker ned i permafrosten, har tidligere vært et stort problem og er fortsatt et problem som må løses, sier Salve Dahle fra Akvaplan-Niva, som har drevet miljøundersøkelser i området, til DN.