FORSVAR

Statsadvokaten åpner for ny gjennomgang av Kebnekaise-saken

Pilot på skvadronen Hercules-flyet tilhørte varslet om ukultur.

HER BLE FLYET FUNNET: Forsvaret har frigjort dette bildet tatt lørdag morgen fra et Orion-fly som har deltatt i søket etter Hercules-flyet som har vært savnet i området rundet Kebnekaise i nord-Sverige siden torsdag. Alle markeringer i bildet er gjort av Forsvaret.
HER BLE FLYET FUNNET: Forsvaret har frigjort dette bildet tatt lørdag morgen fra et Orion-fly som har deltatt i søket etter Hercules-flyet som har vært savnet i området rundet Kebnekaise i nord-Sverige siden torsdag. Alle markeringer i bildet er gjort av Forsvaret. Bilde: Forsvaret
2. okt. 2019 - 07:52

Statsadvokaten i Nordland ber politimesteren i Nordland og Generaladvokaten om instansenes vurdering av om Kebnekaise-saken bør gjenopptas.

Henvendelsen om saken der et Hercules-fly fra Forsvaret styrtet i fjellveggen i Kebnekaise i 2012, kom i et brev som ble sendt tirsdag, skriver VG

Politiet ønsker å avhøre lokføreren av toget involvert i togulykken i Bergen fredag kveld.
Les også

Havarikommisjonen: Toget som sporet av kan ha kjørt på rødt lys

«Det sentrale spørsmål for påtalemyndigheten blir i realiteten om foreliggende informasjon og spørsmålsstillinger gir grunnlag for en ny samlet gjennomgang av saksforholdet, eventuelt med nye undersøkelser i det strafferettslige sporet», heter det i brevet, som VG har fått kopi av.

Førstestatsadvokat Geir Fornebo ber i brevet instansene vurdere hvorvidt informasjonen som kommer fram i VGs artikkel om en varsler, sammen med avisens spørsmål, gir grunnlag for en ny gjennomgang av saken.

En varsler som var pilot på skvadronen Hercules-flyet tilhørte, hevder en ukultur førte til at man på skvadronen ikke fulgte reglene for planlegging av flyturer. Luftforsvarets ledelse har overfor VG avvist at det finnes en ukultur i organisasjonen.

Hercules-flyet var på vei fra Evenes i Nordland til Kiruna i Sverige da det styrtet 15. mars 2012. Alle fem om bord omkom.

Fordi Gliese 12b ligger nærmere sin stjerne enn jorden, tar en runde rundt dvergstjernen 12,8 dager. Det tilsvarer lengden på ett år for planeten. Bildet viser ikke Gliese 12b, men planeten 55 Cancri e.
Les også

Astronomer har funnet mulig beboelig planet på størrelse med jorden

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.